Na 29 jaar omhelst ze haar ter adoptie afgestaan ​​dochter: "het was een onbeschrijfelijke emotie"

Janine image
door Janine

24 April 2023

Na 29 jaar omhelst ze haar ter adoptie afgestaan ​​dochter: "het was een onbeschrijfelijke emotie"
Advertisement

Een kind afstaan ​​voor adoptie is een moeilijke en pijnlijke keuze, die vaak een leegte achterlaat in de harten van degenen die gedwongen worden om die te maken. Dit is wat er gebeurde met Marie Fulmer, een vrouw uit de Verenigde Staten die op 19-jarige leeftijd haar pasgeboren dochter moest opgeven omdat ze zich te jong voelde om moeder te zijn.

29 jaar lang hield ze het geheim van die dochter ver weg van haar leven, zonder iets over haar te weten. Alleen haar ouders, haar twee broers en haar man Clark, met wie ze nog vier kinderen kreeg, waren op de hoogte van haar moeilijke verleden.

via Metro

Advertisement

Maar op een dag in maart 2018 kreeg Marie een verrassing die haar leven zou veranderen: een vrouw genaamd Ann Edwards schreef haar op Facebook en vertelde haar dat ze op zoek was naar de biologische moeder van haar dochter Jamee. De jonge vrouw wist dat ze geadopteerd was en had een DNA-test gedaan. Ze had de hulp van haar adoptiemoeder ingeroepen om haar afkomst te achterhalen. Marie herkende Jamee onmiddellijk als haar dochter toen ze een foto van haar zag en voelde een sterke emotie en schok over haar heen komen.

De vrouw had in december 1988 besloten de baby af te staan: "Ik was niet getrouwd en ik wilde dat ze een familie had. Ik was te jong en ik voelde me niet klaar om moeder te worden. Het was de moeilijkste keuze van mijn leven”, legde ze uit. Voordat ze haar dochter overdroeg aan de opvangorganisatie van haar kerk, wiegde Marie haar in haar armen en schreef haar een brief om aan haar pleegouders te geven. "Ik voelde een enorme liefde toen ik haar voor het eerst zag, ik hield meer van dat kleine meisje dan van iets anders. Ik probeerde haar te laten begrijpen en haar te vertellen waarom ik die keuze had gemaakt. Ik schreef haar dat ik van haar hield en dat ik haar daarom ter adoptie heb afgestaan".

In juli 2018 kon Marie eindelijk Jamee knuffelen en haar man en kinderen leren kennen. "Toen ik de deurbel hoorde, begon mijn hart te bonzen. Ik was onrustig en wist niet wat me te wachten stond. Ze zag er hetzelfde uit als ik en Allie, mijn dochter. Na zoveel jaren was het geweldig om haar weer in mijn armen te houden", vertelde ze.

Advertisement

"Ik riep al mijn kinderen bij elkaar en zei dat ik ze iets moest vertellen. Ze waren oud genoeg om het te begrijpen. Ik vertelde alles van A tot Z. Ik wist niet hoe ze zouden reageren, maar ik zei dat ik de volgende dag Jamee's moeder zou ontmoeten en dat ze met me mee konden gaan als ze wilden. Ze waren erg begripvol en geëmotioneerd en wilden graag hun zus ontmoeten", vertelde de vrouw. Marie nam contact op met Ann en maakte in april 2018 een afspraak bij Jamee's adoptie-grootouders in Utah.

Beide families hebben een speciale band opgebouwd, dankzij ieders liefde en begrip. Een verhaal dat op een niet zo positieve manier begon, maar eindigde met een prachtig gelukkig einde, nietwaar?

Advertisement