Restauranthouder weigert bier te schenken aan zijn gehandicapte zoon: verontwaardigde vader verlaat de eetgelegenheid

Janine image
door Janine

14 Juni 2023

Restauranthouder weigert bier te schenken aan zijn gehandicapte zoon: verontwaardigde vader verlaat de eetgelegenheid
Advertisement

Alcohol is de protagonist van veel "anekdotes", sommige aangenaam, andere veel minder. Wat echter zeker is, is dat het al sinds de oudheid aanwezig is op de tafels en in de magen van heel veel mensen. Ongeacht de drank en hoeveel alcohol het bevat, wordt het voornamelijk geassocieerd met welzijn, vreugde en feesten.

De hoofdrolspelers van dit verhaal wilden heel graag iets vieren en hadden besloten dat te doen met een lekker glas ijskoud bier. Maar het ging niet zoals gepland.

via Mirror

Advertisement
Google

Google

Jim Green, vader van een zoon met autisme, was naar zijn gebruikelijke pub gegaan: "The Dorset Soldier" in Wimborne en hier had hij besloten om zijn zoon te vieren. In feite was het een heel speciale dag voor Hadyn die 18 werd en daarmee een belangrijke mijlpaal bereikte: de toegang "tot het volwassen leven".

Jim kon niet trotser zijn op die opwindende gebeurtenis en was van plan dit met zijn zoon te vieren met een actie die tot de dag ervoor bij wet verboden zou zijn geweest voor hem: hem alcohol laten drinken.

Hadyn kon niet wachten ​​om te kunnen proosten met zijn vader en dus hadden de twee twee pinten bier besteld. Tenminste, dat probeerden ze.

Advertisement
ELEVATE/Pexels - Not the actual photo

ELEVATE/Pexels - Not the actual photo

Hadyn werd de kans ontzegd om een ​​biertje te bestellen, juist omdat het alcoholisch was. Jim wierp tegen dat de jongen nu 18 was en daarom veilig alcohol kon drinken. Maar Geoffrey Mockford, de eigenaar van het restaurant, was onvermurwbaar en was niet van plan de drank te schenken: "hij is geen 'normale' achttienjarige vanwege zijn lagere mentale capaciteit voor zijn jaren, hem alcohol geven zou hetzelfde zijn als het serveren aan een 9-jarige en ik wil niet het risico lopen mijn vergunning te verliezen". Vader en zoon kwamen al jaren in die kroeg en hadden zo'n behandeling nooit verwacht.

"Hadyn kan ondanks zijn beperking zelfstandig beslissingen nemen: hij is zich bewust van de effecten van alcohol doordat hij veel tijd met mij heeft doorgebracht en de 'feestvierders' in de pub heeft gezien". Jim antwoordde met het argument dat de tiener geen gelijke behandeling had gekregen.

Uiteindelijk kon de jongen die belangrijke overgang naar volwassenheid niet vieren door met een alcoholische drank te proosten. De wet stelt dat een licentiehouder een dienst mag weigeren aan wie hij maar wil, zolang de weigering niet gebaseerd is op geslacht, ras, handicap, geslacht, seksuele geaardheid en religie of overtuiging. Wie vind jij dat er gelijk had?

Advertisement