Bureaus met wiegen: een bibliotheek toont een mogelijke oplossing om werkende moeders te helpen

Janine image
door Janine

14 Juni 2023

Bureaus met wiegen: een bibliotheek toont een mogelijke oplossing om werkende moeders te helpen
Advertisement

Kinderen vertegenwoordigen een van de grootste geneugten die kunnen worden ervaren en zijn een echte zegen voor degenen die ze willen krijgen. Er is natuurlijk geen enkele verplichting hiertoe en eerlijk gezegd overwegen steeds meer mensen om geen kinderen te krijgen.

In ieder geval zijn we er zeker van dat, wie kinderen heeft, nooit meer terug zou willen en blij is met hun aanwezigheid in zijn of haar leven. Maar dit betekent niet dat alles over rozen gaat: het beheer van je kleintjes brengt een reeks uitgaven en een aanzienlijke organisatie van tijd met zich mee: velen worden gedwongen te kiezen tussen het betalen van een babysitter/crèche of de kinderen meenemen naar het werk, maar zonder te weten waar ze in alle veiligheid moeten worden "geplaatst". Iemand heeft een idee gehad om dit laatste probleem op te lossen.

via Insider

Advertisement

De openbare bibliotheek van Henrico County, in Virginia, in de Verenigde Staten, wilde experimenteren met iets unieks: een bureau met wieg: structuren die een normale werkplek kunnen integreren met een aangrenzende gereserveerde en goed gedefinieerde ruimte die wordt gebruikt voor de "plaatsing" van een baby. Op deze manier is het voor een nieuwe moeder mogelijk om haar taken uit te voeren en tegelijkertijd op haar baby te letten.

Het idee kwam van de directeur van de boekhandel, Barbara Weedman, een alleenstaande moeder wier zoon nu volwassen is, maar die zich realiseerde hoeveel openbare ruimtes niet zijn ontworpen met gezinnen met jonge kinderen in gedachten. De vrouw legt uit dat veel ouders die naar de faciliteit kwamen, probeerden de computers te gebruiken terwijl ze hun baby op schoot hielden of de hele tijd de baby in de gaten moesten houden, waardoor ze onvermijdelijk "afgeleid" werden. Dus bedacht ze iets.

Advertisement

De carrièrevrouw opende een nieuw kantoor en besloot het zo te structureren dat het aan de behoeften van gezinnen kon voldoen. De wiegjes zijn niet alleen uitgerust met een comfortabele en zachte "mat" om de kleintjes op uit te spreiden, maar ook met speelgoed zodat ze zich kunnen vermaken!

"Op de dag van de inauguratie kwam een ​​moeder met haar pasgeboren baby en een peuter, ze ging aan een bureau zitten en profiteerde van de werkplek om de computer te gebruiken, en zette haar kinderen in de 'speelcabine'. En dit ging heel natuurlijk, zonder enige begeleiding van het personeel”, verklaarde Weedman. "Het was verheugend om te zien dat het ontwerp meteen intuïtief was”, voegde ze er aan toe.

Andere ouders hebben maar wat graag gebruik gemaakt van die bijzondere werkplekken, die ze als zeer nuttig omschrijven, vooral op die momenten dat ze maar een paar uur hoefden te werken en waarvoor het niet de moeite waard was om geld uit te geven aan een oppas.

Er is dus relatief weinig voor nodig om een ​​openbare ruimte comfortabeler en geschikter te maken voor de behoeften van meerdere mensen. Is het tijd om een ​​richtsnoer te nemen en overal vergelijkbare oplossingen toe te passen?

Source:

Tmcfurniture

Advertisement