Lerares vertelt een leerling dat nagellak alleen voor meisjes is: zijn vader stuurt hem met gekleurde nagels naar school

Janine image
door Janine

09 Juli 2023

Lerares vertelt een leerling dat nagellak alleen voor meisjes is: zijn vader stuurt hem met gekleurde nagels naar school
Advertisement

Sommige "conventies" zijn nog steeds diep geworteld in het gebruik en de gewoonten van veel landen: in sommige is het een goede regel om bijvoorbeeld het horloge alleen om de linkerpols te dragen. En bij uitstek zijn er “tendensen” die we zouden kunnen omschrijven als “traditionalistisch” die de geest van de meeste mensen blijven beïnvloeden: pasgeboren jongetjes moeten worden “geïdentificeerd” door ze te associëren met een blauwe of soortgelijke kleur, en meisjes in plaats daarvan de roze kleur.

Als we erover nadenken, zijn er veel van deze ongeschreven “overtuigingen” die echter de wet dicteren en het gedrag van de meeste mensen beïnvloeden. Een voorbeeld is het verhaal van vandaag: een lerares wees een van haar leerlingen erop dat sommige looks alleen bij het vrouwelijk geslacht horen. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via Sermamaweb

Advertisement
 @mr.shearhod/Screenshot

@mr.shearhod/Screenshot

Christian Shearhord, de vader van de kleine Ashton, was letterlijk geschokt toen zijn zoon op een dag terugkwam van school omdat de lerares van de jongen deze woorden tegen hem had gesproken: "je kunt geen nagellak opdoen, dat is iets dat alleen meisjes kunnen doen, snap je?".

Die vader was het er niet mee eens en dus besloot hij onmiddellijk te handelen: hij nam zijn zoon mee en ze gingen samen (ook met zijn vrouw) naar een wellness centrum, naar de afdeling die gekleurde nagellak verkocht. "Kies degene die je het mooist vindt Ashton, wil je deze roze hier? Mooi dan, laten we gaan!", riep Christian uit.

En het mooiste moest nog komen: de vader had bedacht om die juf een lesje te leren.

Advertisement
 @mr.shearhod/Screenshot

@mr.shearhod/Screenshot

Hij vroeg aan zijn zoontje of hij alleen nagels van zijn vingers, of ook zijn teennagels wilde lakken, en de jongen twijfelde er niet aan: "handen en voeten alsjeblieft!", riep hij uit met een brede glimlach op zijn gezicht.

En zo werd hij tevreden gesteld: een schoonheidsspecialiste ging verder met het vijlen van zijn nagels en smeerde de roze nagellak die hij zelf had uitgekozen op zijn handen en voeten. Het lieve jongetje was opgewonden toen hij naar zijn nieuwe aanwinst keek.

Christian bracht Ashton naar school en liet hem zien dat er geen "vooraf vastgestelde labels" zijn die je met alle geweld moet volgen. Hoe denk jij hierover?

Advertisement