Moeder van een tweeling is haar man zat: “ik kan er niet meer tegen om hem te horen klagen over zijn werk”

Janine image
door Janine

14 Mei 2023

Moeder van een tweeling is haar man zat: “ik kan er niet meer tegen om hem te horen klagen over zijn werk”
Advertisement

Een tweeling opvoeden is niet gemakkelijk, vooral als je partner niet meewerkt. Dit is het geval van een vrouw die besloot haar hart te luchten op het online forum Reddit en haar frustratie uitte over de klachten van haar man: de geïrriteerde post van de nieuwe moeder veroorzaakte een golf van reacties.

De vrouw vertrouwde toe dat ze de klachten van haar man, die zegt moe te zijn van het werk, niet meer kan verdragen. Ze begrijpt dit, maar accepteert zijn manier van doen niet, omdat ze alleen voor hun pasgeboren tweeling moet zorgen en niet genoeg slaap krijgt. Maar laten we het verhaal in detail bekijken.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Ik begrijp het, hij werkt en dat veroorzaakt problemen. Maar hij slaapt 8 uur 's nachts, ik heb geluk als ik 3 keer in een week kan slapen. We hebben een tweeling van 4 maanden oud en ik ben uitgeput, maar ik moet ook mijn man steunen. In mijn volgende leven wil ik een man zijn", schreef ze in haar post.

De kersverse moeder werd letterlijk overspoeld met berichten. Sommigen hebben haar kant gekozen, met het argument dat haar man meer begrip zou moeten hebben en haar meer zou moeten helpen. Anderen hebben geprobeerd het standpunt van de echtgenoot te begrijpen, die misschien gestrest is door zijn werk en niet weet hoe hij met de situatie moet omgaan. Weer anderen suggereerden dat het paar hulp van buitenaf zoekt, zoals een babysitter of therapeut.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Ik leef met je mee. Maar je hebt een tweeling, wat doet hij in hemelsnaam nog slapend? Maak die man wakker", schreef een vrouw. Een andere moeder probeerde het stel advies te geven: "Heb je geprobeerd hem te laten weten hoe je je voelt? Mijn man klaagt ook over hoe moe hij is aan het eind van de dag, maar terwijl de baby wakker is, proberen we dat soort dingen niet tegen elkaar te zeggen. Soms zeg ik hem dat ik zijn ongemak begrijp, maar dat ik hem niet de troost kan bieden die hij zou willen”, schreef ze.

Na tientallen berichten en advies te hebben ontvangen, bracht de moeder de gemeenschap op de hoogte van haar situatie en bedankte iedereen voor de steun: "Ik had niet verwacht dat ik zoveel aandacht zou krijgen voor dit bericht, maar ik waardeer de aanmoediging van iedereen. Vandaag sprak ik met mijn familie die het ermee eens is dat de huidige instelling niet werkt en moedigde me aan om het te veranderen voor mijn mentale gezondheid. Ik hoop snel volledige rust te kunnen krijgen. We hebben ook ontdekt dat een van onze tweeling tandjes krijgt en snel geïrriteerd is, dus ik zal er zeker voor zorgen dat mijn man me meer helpt”, schreef ze.

Wat denk jij ervan?

Advertisement