Ze zijn al 20 jaar bevriend en willen samen oud worden: ze bouwen een eigen dorp

Janine image
door Janine

03 Mei 2023

Ze zijn al 20 jaar bevriend en willen samen oud worden: ze bouwen een eigen dorp
Advertisement

Vriendschappen die ontstaan ​​in de kindertijd en jeugd zijn vaak van groot belang en kunnen het verstrijken van de tijd doorstaan: voor degenen die deze relaties kunnen onderhouden, kunnen ze een leven lang duren en moeilijke momenten zoals huwelijk, kinderen, werk en zelfs verhuizingen overwinnen die hen mijlenver van elkaar verwijderen.

Het is niet gemakkelijk om een ​​band levend te houden wanneer het leven ons uit elkaar drijft, maar wanneer vriendschap oprecht is, zijn we bereid al het mogelijke te doen om het in de loop van de tijd te behouden. Een mooi voorbeeld hiervan is deze groep vrienden die elkaar al 30 jaar kennen en besloten hebben om samen oud te worden.

via Buzzfeed

Advertisement
Facebook - Llano Exit Strategy

Facebook - Llano Exit Strategy

Het idee om samen hun pensioen door te brengen was erg belangrijk voor vier stellen vrienden uit Texas - Verenigde Staten - die elkaar al 20 jaar kennen. Om dit doel te bereiken, hadden ze veel ideeën bedacht, maar uiteindelijk besloten ze om samen te reizen, een stuk land te kopen in de buurt van de rivier Llano, net buiten Austin, en een groot huis te bouwen waar ze allemaal samen konden wonen na hun pensionering. Nadat ze de Tiny House Movement hadden ontdekt, realiseerden ze zich echter dat er een betere oplossing voor hen was.

Om hun project te realiseren, riep het paar de hulp in van architect Matt Garcia. Samen besloten ze om voor elk stel huizen te bouwen van 120 m2 en een grote gemeenschappelijke ruimte, genaamd "The Llano Exit Strategy". Deze gemeenschappelijke ruimte omvat een keuken, eetkamer en gastenkamers. Op deze manier hebben de vrienden hun privacy, maar kunnen ze tegelijkertijd samen tijd doorbrengen in een comfortabele omgeving.

Advertisement

Gebouwd met grote zorg voor duurzaamheid en in harmonie met de omgeving, zijn de huizen speciaal ontworpen om het droge en barre klimaat van het gebied te weerstaan. De gegalvaniseerde metalen bekleding reflecteert de zonnestralen, terwijl het dak is ontworpen om regenwater op te vangen, dat vervolgens wordt opgeslagen in een gemeenschappelijke tank.

De interieurs zijn ingericht met een mix van rustiek en industrieel design, met een vleugje moderniteit die perfect integreert met de gastvrije warmte van de houten binnenbekleding. Deze plek is echt ideaal voor wie op zoek is naar een comfortabel huis om in te wonen, in een klein en vriendelijk dorpje dat alleen wordt bevolkt door de beste vrienden.

Wat vind je van dit project? Zou je in een dorp willen wonen waar alleen je beste vrienden wonen?

Advertisement