24-jarige vrouw weigert rekening op elke date te delen: "ik weet wat ik waard ben"

Janine image
door Janine

06 Mei 2023

24-jarige vrouw weigert rekening op elke date te delen: "ik weet wat ik waard ben"
Advertisement

Tijden veranderen, maar sommige "tradities" blijven onveranderd, bijvoorbeeld: hoeveel eeuwen is het al zo dat een man voor zijn vriendin neerknielde om haar een huwelijksaanzoek te doen? Je hoeft er niet eens te veel over na te denken, het is zo en het is al sinds mensenheugenis zo. Natuurlijk is er op zich niets mis met het gebaar: het is een “opvallende” liefdesverklaring waarmee men vraagt ​​om het hele leven samen door te brengen en daarom "rechtvaardigt" de actie, laten we zeggen, de omvang van de gebeurtenis. Er zijn echter andere gewoonten, die in de loop van de tijd en in de hoofden van veel mensen zijn uitgekristalliseerd, die beginnen te "botsen" met een steeds modernere samenleving die op alle fronten streeft naar gendergelijkheid.

De vrouwelijke hoofdpersoon van dit verhaal is van de "oude stempel”: de man hoort de rekening van de afspraakjes te betalen. De redenen voor haar keuze zorgden ervoor dat webgebruikers in opstand kwamen.

via Mirror

Ella Freimann/Instagram

Ella Freimann/Instagram

Ella Freimann, 24 jaar, uit New York, is een vrouw met een sterke persoonlijkheid die heel duidelijke ideeën heeft: “ik investeer in mezelf, lang voordat ik een afspraak maak, dus de tijd en het geld dat ik heb besteed om er zo mooi en elegant uit te zien, moet worden ’teruggegeven' aan mij door de persoon met wie ik ermee instem om uit te gaan". De vrouw verklaart dat ze nog nooit de rekening op een afspraakje heeft gedeeld, geen enkel diner of lunch of een aperitief. Wanneer ze met een man uitgaat, eist ze altijd dat hij degene is die betaalt.

"Het is een kwestie van respect voor mijn persoon: ik heb zeer hoge normen en ik weet gewoon wat ik waard ben", onthulde de 24-jarige.

Ze zweert dat het punt niet het geld is en dat ze helemaal geen profiteur is, zoals velen haar hebben gedefinieerd: voor de jonge vrouw is het iets anders.

Advertisement

"Het gaat niet om het geld dat wordt uitgegeven, het gaat meer om het kwantificeren van de moeite die een man bereid is te doen: een demonstratie om me te laten zien hoeveel hij echt om me geeft. Ik heb geleerd dat mannen die de rekening eerlijk verdelen, me niet echt waarderen: het is een kwestie van waardigheid en door alles te laten betalen, zorg ik ervoor dat ik serieuze mannen vind en 'slechte ervaringen' vermijd”, bekende Ella.

De vrouw heeft een aanzienlijke aanhang op sociale media waar ze haar vrouwelijke publiek aanmoedigt om "zichzelf niet te devalueren": "een hoogwaardige vrouw weet wat ze te bieden heeft en verwacht hetzelfde terug", is haar mantra.

Haar levensfilosofie heeft tot verschillende controverses geleid, met name haar gedachte dat een vrouw onmisbaar is voor een man en veel verbeteringen in het leven van deze laatste brengt, en daarom moet ze alleen het beste eisen gezien de "gunst" die ze doet door met hem om te gaan. Iemand diende haar van repliek: “ik ben nooit een profiteur of egoïst genoemd, in tegenstelling tot jou: ik heb altijd mijn geld verdiend en ik heb de man nooit gezien als een geldautomaat. Ik heb hogere ambities in het leven."

Er zijn echter ook mensen die Ella krachtig steunen: "toen ik opportunist en uitbuiter werd genoemd, waren het altijd mannen die 'blut' waren"; “ik vind dat je gelijk hebt, we moeten trots zijn, dames”, schreven enkele van haar fans. En aan welke kant sta jij?

Advertisement