Ze laat jarenlang haar nagels doen en opeens ontstaat er een probleem: "Ik kan mijn vingers bijna niet bewegen"

Janine image
door Janine

10 Mei 2023

Ze laat jarenlang haar nagels doen en opeens ontstaat er een probleem: "Ik kan mijn vingers bijna niet bewegen"
Advertisement

Het komt steeds vaker voor dat vrouwen hun toevlucht nemen tot de zogenaamde nagelreconstructie om altijd een perfecte manicure te hebben en bij elke gelegenheid op hun best te zijn. Er zijn veel schoonheidscentra die zich met deze praktijk bezighouden, maar er zijn er ook die besluiten het zelf te doen door alles te kopen wat ze nodig hebben. Hoe dan ook, iets om altijd in gedachten te houden is om te controleren of je niet allergisch bent voor de gel die wordt aangebracht om problemen te voorkomen.

De hoofdpersoon van ons verhaal zorgde al jaren op deze manier voor haar handen en had nog nooit enige gevolgen voor haar gezondheid ervaren, maar helaas ging de laatste manicure niet zoals gewoonlijk.

via Mirror

Lisa Dewey/Facebook

Lisa Dewey/Facebook

Lisa Dewey is 36 jaar oud en woont in Pattishall, West Northamptonshire, in het Verenigd Koninkrijk. De vrouw stond in het middelpunt van een zeer onaangename gebeurtenis vanwege een "simpele" manicure. Altijd gepassioneerd door handverzorging, heeft de moeder van twee kinderen jarenlang haar nagels gereconstrueerd met permanente gel die van tijd tot tijd werd vervangen door nieuwe kleuren en nuances. Lange tijd ging het goed en ondervond ze geen problemen, totdat ze iets vreemds opmerkte.

Tijdens een van de laatste sessies zag de vrouw dat zodra de nagellak opnieuw was aangebracht, haar handen ontstoken begonnen te raken. Ze ging onmiddellijk naar een dermatoloog om erachter te komen wat er was gebeurd en de diagnose was "bacteriële infectie". Blijkbaar niets ernstigs: crème en antibiotica leken het probleem te hebben opgelost, maar dat was niet zo. Zodra de situatie terugkeerde, deed Lisa zelfs nog een manicure en dit keer met desastreuze gevolgen.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

"Mijn nagels en mijn huid zijn als papier - bekende de vrouw - ze laten extreem gemakkelijk los van mijn vingers en ik kan mijn handen nauwelijks goed bewegen". Op zijn zachtst gezegd een onverwachte reactie die onze protagonist in grote moeilijkheden bracht. Elk dagelijks gebaar is ingewikkeld geworden: schrijven, haar dochters haren wassen, voor zichzelf zorgen, het lijkt allemaal een gigantische onderneming. Elke beweging veroorzaakt pijn en de oplossing ligt niet om de hoek.

"Ik was zelfs bang om het gebruik van mijn vingers volledig te verliezen toen er blauwe plekken kwamen, maar dat is gelukkig niet het geval - zei de vrouw - ik wil mensen alleen waarschuwen tegen het gebruik van deze gels. Ik heb het altijd gedaan, maar je moet opletten dat je het niet te vaak doet om onaangename episodes te voorkomen. Ik kan je verzekeren dat het niet leuk is”.

‘It happened suddenly – I feared I might even lose a finger’ (Picture: Lisa Dewey / SWNS)Lisa Dewey had been getting her...

Pubblicato da SimpleNews - World News su Lunedì 8 maggio 2023

Deze tegenslag was ook de oorzaak van onzekerheid voor Lisa in haar relatie met anderen. Haar handen niet kunnen verbergen, maar ook niet willen laten zien, was problematisch, daarom wilde ze haar verhaal vertellen om iedereen die besluit haar nagels te laten doen onder de aandacht te brengen.

Is jou ooit zoiets overkomen? Welk advies zou je geven?

Advertisement