Op 36-jarige leeftijd zit ze onder de tatoeages: "Ik heb er elke dag spijt van"

Janine image
door Janine

04 Mei 2023

Op 36-jarige leeftijd zit ze onder de tatoeages: "Ik heb er elke dag spijt van"
Advertisement

Jong zijn brengt ontelbare voordelen met zich mee: de mogelijkheid om je eigen toekomst te kiezen, het geluk om vele mooie "eerste" ervaringen te proberen, evenals de energie en het verlangen die typisch zijn voor degenen die hun mooiste jaren beleven. Een goede lichaamsbouw en een breed scala aan keuzes vallen echter niet noodzakelijkerwijs samen met het in de goede richting gaan of met het doen van de beste acties voor jezelf...

De vrouwelijke protagonist van dit verhaal is niet langer een "meisje", hoewel ze nog vrij jong is, maar ze heeft al spijt van een van de keuzes die ze als tiener maakte: haar lichaam bedekken met tatoeages.

via Nypost

De naam van deze vrouw is Sara, ze is 36 jaar, en maker van online digitale inhoud. Ze kreeg haar eerste tatoeage toen ze 18 was en bleef haar huid 10 jaar “versieren". Het resultaat is dat de influencer een groot deel van haar lichaam "zwaar" getatoeëerd heeft: de helft van haar keel, schouders, borst, ribben, armen en dijen zijn bijna helemaal bedekt.

De vrouw onthulde het probleem duidelijk in een van haar video's die ze op sociale media had geüpload: "Het is niet zozeer het grote aantal tatoeages dat ik heb waar ik spijt van heb, het is meer de stijl die ze uitbeelden. Ik voel me niet langer door hen vertegenwoordigd zoals toen ik 20 was. De meeste van mijn tatoeages kreeg ik op een meer "delicaat" en "donkerder" moment in mijn leven, ik was nog in ontwikkeling en was nog lang niet de volwassen vrouw die ik nu ben."

Dus waarschuwt ze al haar volgers terwijl ze hen bekent: "denk goed na over wat je besluit op je huid te "drukken", en vervolgens laat ze een voorbeeld zien dat niet passender kon zijn om haar redenen duidelijk te maken.

Advertisement

"Probeer je voor te stellen dat je een T-shirt draagt, eentje die je leuk vond en die je kocht toen je 20 was. Maar nu ben je gedwongen om het de rest van je leven te dragen, ook al is je smaak totaal veranderd!", zo zet Sara haar gebruikers aan het denken.

Omdat het waar is dat, ondanks het feit dat je altijd probeert coherent te blijven met je persoonlijke identiteit, er zelfs in slechts een paar jaar tijd veel kan veranderen: je groeit, doet ervaring op, wordt volwassen. "Ik denk dat als ik aan bijna iedereen ouder dan 30 zou vragen of ze er precies zo uitzien als toen ze 20 waren, de meesten van hen zouden zeggen: nee!”, voegde ze eraan toe.

"De tatoeage waar ik het meest spijt van heb, is degene die ik op mijn linkerdij heb: de 'grote maaimachine van zielen' die een zeis vasthoudt terwijl hij te paard is. Deze bijzondere tatoeage strookt niet met het idee dat ik nu heb van vrouwelijkheid, schoonheid en elegantie, bekende de vrouw.

Veel gebruikers hebben hun zegje gedaan over haar verhaal.

"Het is omdat je van mode houdt, je werkt met je uiterlijke imago: je wordt te veel beïnvloed door de look/trend-factor, anders zou je je niet zo voelen", merkte een gebruiker op. "Ik beschouw mijn tatoeages graag als 'tijdcapsules' - een deel van mij aanbad en verlangde naar die ‘tekening’ op mijn huid en wilde op dat moment niets anders. Het zorgde ervoor dat ik er nog een wilde.

Maar er zijn er ook die bekenden dat ze net als zij spijt hadden van een keuze die plaatsvond op een leeftijd die te "onstabiel" was: ik ben 29 en ik heb zwaar getatoeëerd van mijn 19e tot 23e, ik heb spijt van de meeste tatoeages: ik zou willen dat ik ze in ieder geval in zwart-wit had gedaan en niet in zulke levendige en opzichtige kleuren", bekende een gebruiker. "Mijn man heeft letterlijk zijn ex-vriendin op zich laten tatoeëren, over overhaaste keuzes gesproken…”, schreef weer een ander.

Kortom, de tatoeage kan een vorm van expressie vertegenwoordigen en sommige zijn echt unieke werken, maar het blijft een praktijk die je voor het leven kenmerkt en waardoor het daarom raadzaam is om er lang over na te denken. Wat denk jij ervan?

Advertisement