Ze past de trouwjurk van haar oma volledig aan om hem op een speciale dag te dragen: bekritiseerd (+VIDEO)

Janine image
door Janine

04 Mei 2023

Ze past de trouwjurk van haar oma volledig aan om hem op een speciale dag te dragen: bekritiseerd (+VIDEO)
Advertisement

Als je besluit te trouwen, zijn er veel tradities die je moet respecteren, als je dat wilt. Van land tot land kunnen deze verschillen en elke familie heeft zijn eigen bijzonderheden, maar het is niet ongebruikelijk dat de jurk van de bruid het middelpunt van de aandacht is. Dit is zeker een van de belangrijkste zaken waar zich de hele organisatie wordt geconcentreerd en waar de meeste aandacht aan wordt besteed.

Alle vrouwen nemen veel tijd om degene te zoeken en te kiezen waar ze zich prettig bij voelen, maar het komt vaak voor dat jonge bruiden besluiten om echte familietradities voort te zetten, waarbij ze de jurk van hun moeder, grootmoeder of zelfs andere voorouders dragen. Zo ook de hoofdrolspeelster van dit verhaal, ook al besloot ze het niet precies op haar trouwdag te gebruiken. Wij vertellen je er wat meer over.

via The Sun

brittanyldalena/Instagram

brittanyldalena/Instagram

Brittany Dalena is een jonge Californische vrouw waar internet over praat vanwege een keuze die vlak voor haar huwelijk werd gemaakt. Het meisje deelde op haar sociale kanalen een video waarin ze zichzelf laat zien in de kerk en tijdens de repetitie voor haar aanstaande bruiloft. Het onderschrift bij de afbeeldingen luidt: "Een trouwjurk die drie generaties lang is doorgegeven en die verandert in mijn jurk voor de repetitie".

De jurk in kwestie was van de oma van het meisje geweest en met haar was een traditie begonnen die, via haar moeder, haar uiteindelijk had bereikt. Brittany wilde het echter niet gebruiken voor haar speciale dag en besloot het tijdens de repetitie voor de ceremonie te dragen. In de clip van 23 seconden toont onze hoofdrolspeelster foto's van haar grootmoeder waar we het originele model zien, vervolgens van haar moeder die al enkele wijzigingen had aangebracht om het aan te passen aan de mode van die periode en vervolgens haar foto’s.

Advertisement
brittanyldalena/Instagram

brittanyldalena/Instagram

De keuze van de aanstaande bruid lijkt echter niet de goedkeuring te hebben gekregen van de miljoenen gebruikers die de video hebben gezien. Er zijn namelijk velen die haar hebben bekritiseerd, met het argument dat haar beslissing verkeerd was, omdat ze in de toekomst niet zou hebben toegestaan ​​dat iemand anders die jurk weer zou kunnen dragen. Meningen waarmee Brittany's grootmoeder en de direct betrokkenen het helemaal niet eens lijken te zijn.

In de video zien we de vrouw haar kleindochter tegemoet lopen en als ze beseft hoeveel haar jurk is veranderd, kan ze alleen maar stomverbaasd zijn en zeggen: "Oh mijn God... absoluut niet". Woorden die haar afkeuring zouden kunnen suggereren, maar dat is niet het geval. De oma omhelst daarentegen haar kleindochter en complimenteert haar dat ze het heeft gedaan en vooral dat ze die ontroerende familietraditie weer heeft voortgezet.

Heeft Brittany er naar jouw mening goed aan gedaan om de jurk aan te passen of had ze het lang kunnen laten en er niets aan moeten doen, aangezien haar moeder al veranderingen had aangebracht?

Advertisement