Moeder heeft spijt van de naam die ze aan haar dochter heeft gegeven: “Ik had niet nagedacht over de bijnaam die ze haar zouden hebben gegeven”

Janine image
door Janine

02 Mei 2024

Moeder heeft spijt van de naam die ze haar dochter heeft gegeven
Advertisement

Misschien is liefde niet voor altijd: aan een lange en prachtige relatie kan een einde komen, ook een huwelijk kan eindigen in een scheiding. Toch kunnen we in ons leven zeggen dat ten minste één ding naar alle waarschijnlijkheid voor altijd zal zijn.

We hebben het over onze naam: die krijgen we bij onze geboorte en daarmee zullen we ons hele bestaan doorbrengen. Het spreekt voor zich hoe belangrijk zo'n keuze is, maar eerlijk gezegd hoef je er niet te lang over na te denken... de ouders die de naam aan hun kind geven, moeten hem mooi vinden, toch? In feite is dit zo, tenzij de gekozen naam in de toekomst een obstakel voor het kind zou kunnen worden.

Advertisement

De zorgen van de jonge moeder

Freepik - Not the actual photo

Een moeder beleefde een nachtmerrie toen ze zich realiseerde welke potentiële fout ze had gemaakt: "Zodra mijn dochter was geboren, wist ik hoe ik haar zou noemen. Het was niet makkelijk, want mijn man en ik waren het niet echt eens over de naam die we haar zouden geven", onthulde de vrouw in een post op sociale media.

Toen hadden ze de knoop doorgehakt, een goed compromis gevonden en de persoonlijke gegevens van de baby afgerond en geregistreerd bij het betreffende kantoor.

De vrouw dacht na over de gelukkige toekomst van haar prachtige dochtertje. Een gedachte schoot door haar hoofd: “Hoe zullen de mensen in haar omgeving haar noemen? Misschien met een bijnaam, waarschijnlijk met een afgekorte naam of een naam die veel op de hare leek”.

Daarom was ze gaan fantaseren over mogelijke “combinaties” van bijnamen en uiteindelijk was er één in het bijzonder waar ze van gruwde.

Advertisement

De naam van het kleine meisje is de bijnaam waar haar moeder zo bang voor was

Freepik

Het meisje kreeg de naam Sigrid en de vrouw dacht serieus dat veel mensen haar 'Siggy' zouden noemen, een iets lievere bijnaam, maar die te veel klonk als “ciggy”, een term waar een sigaret mee wordt bedoeld!

Niet al te best dus, volgens haar moeder: de vrouw was al begonnen met het bedenken van een alternatieve naam waarmee ze de fout kon “rechtzetten”. Ze had de kwestie daarom besproken met haar man en wist hem te overtuigen: "Hij zou bereid zijn om toe te geven en de naam te veranderen om een toekomst van potentiële plagerijen voor onze dochter te voorkomen”, schreef de kersverse moeder.

Beatrix zou de naam zijn waarmee ze graag naar de burgerlijke stand zou willen gaan om de naam van het kleine meisje te veranderen. Veel gebruikers kwamen echter tussenbeide om de vrouw een mening te geven. "Ik denk eerlijk gezegd dat je je te druk maakt: toen ik aan Sigrid dacht, kwam de associatie die je maakte helemaal niet in me op", verklaarde iemand.

Anderen bevestigden wat de gebruiker zei en vonden dat de vrouw zich bezighield met nutteloze fantasieën. Denk je dat de naam van het kleine meisje ooit een probleem voor haar zou kunnen worden?

Advertisement