Ouders in paniek tijdens verjaardagsfeestje van zoon: “Er kwamen 9 kinderen meer opdagen dan verwacht”

Janine image
door Janine

03 Mei 2024

Ouders in paniek tijdens verjaardagsfeestje van hun zoon
Advertisement

De verjaardag van een kind is altijd een gebeurtenis vol vreugdevolle emoties: de blijdschap in zijn ogen is in staat om elke inspanning en opoffering terug te betalen. 

Een feestje dat die naam waardig is, omvat een taart, verschillende hapjes en natuurlijk een heleboel vriendjes en vriendinnetjes met wie je kunt spelen en rondrennen! Dit alles vereist echter een doordachte organisatie: het is vooral noodzakelijk om precies te weten hoeveel gasten er op het feestje aanwezig zullen zijn. Makkelijk gezegd, maar wat als er negen kinderen extra komen opdagen op de verjaardag?! Laten we eens kijken hoe de ouders in dit bijzondere verhaal “ermee omgingen”.

via Reddit

Advertisement

Het verhaal van de radeloze vrouw

De ouders brachten ook de broers en zussen van de uitgenodigde kinderen mee naar het feest

Freepik - Not the actual photo

De moeder van de jarige wendde zich tot het beroemde Reddit-forum om te vertellen wat er was gebeurd en om de mening van internetgebruikers te vragen over het onbezonnen gedrag van sommige ouders, laten we eens kijken wat er is gebeurd.

"We vierden een paar dagen geleden de verjaardag van onze zoon (mijn man en ik). We kozen ervoor om het feestje te organiseren in een kinderspeelplaats en hadden de plek voorzien van een schatting van het aantal kinderen dat zou komen opdagen: 9-11", begon de vrouw te vertellen.

Het spreekt voor zich dat de geboekte locatie en dus de hele organisatie van het feestelijke evenement draaide om het aantal gasten: eten, drinken, entertainers enzovoort was “afgestemd” op ongeveer tien kinderen. Overigens had het stel al twee extra mensen ingepland voor het geval er op het laatste moment nog een paar kinderen zouden komen: er waren negen gasten, maar alles was beraamd op 11. Ze dachten dus dat ze alles goed gepland hadden, maar ze hadden het mis.

Advertisement

Het ongeloof van het stel en opmerkingen van gebruikers

Het was in paniek omdat de rekening voor het feest bijna was verdubbeld

Freepik - Not the actual photo

"Alles was klaar voor het feestje en we waren zo enthousiast! Toen begonnen de gasten te arriveren: de ouders van de kinderen lieten hun kinderen achter en het aantal mensen groeide. Maar er waren blijkbaar een paar te veel... en toen realiseerden we ons: sommige ouders hadden hun broertjes en zusjes achtergelaten naast de uitgenodigde kinderen!”, zei de radeloze moeder.

Het stel had dus geen andere keuze dan alle kinderen te laten blijven en zorgeloos te laten spelen. Het probleem was echter financieel: de kosten van het feest hingen af van het aantal mensen en met negen extra kinderen waren die enorm gestegen!

"We wisten niet wat we moesten doen, we zaten echt in de problemen... het wegsturen van de extra kinderen leek erg onbeleefd en oneerlijk tegenover hen: het was tenslotte niet hun schuld. Gelukkig hadden zowel mijn man als ik onlangs onze salarissen gekregen waardoor we het enorme prijsverschil konden betalen. We willen niet dat zoiets ooit nog eens gebeurt, wat kunnen we doen?", vroeg de moeder uiteindelijk aan Reddit-gebruikers.

"Extra mensen meenemen naar een verjaardagsfeestje is vreselijk onbeleefd: het is net zo onbeleefd als extra mensen meenemen naar een bruiloft of een andere gelegenheid waarbij je per persoon betaalt", schreef iemand, "Ik raad je aan een briefje toe te voegen waarin je duidelijk maakt dat iemand anders dan de genodigde het feestje alleen kan bijwonen als hun ouders betalen voor hun aanwezigheid”, suggereerde een ander. Wat zou jij gedaan hebben?

Source:

Reddit

Advertisement