De baas dwingt twee werkneemsters om op haar drie maanden oude baby te passen terwijl ze aan het werk zijn

Janine image
door Janine

30 April 2024

Ze werden gedwongen om op de dochter van de baas te passen
Advertisement

Sommige situaties zijn moeilijk voor te stellen, omdat ze zelfs in ons hoofd absurd klinken. Totdat ze ons overkomen, totdat ze werkelijkheid worden.

In dit geval werden twee jonge meisjes geconfronteerd met hun manager: de vrouw was eerst maandenlang van haar werk verdwenen en kwam toen opdagen met een baby van drie maanden... en de werkneemsters moesten plotseling heel ander werk uitvoeren dan hetgeen in hun arbeidsovereenkomst was bepaald.

via Reddit

Advertisement

Het verhaal van een van de twee meisjes

De meisjes moesten tijdens hun werkdiensten om de beurt oppassen

Freepik - Not the actual photo

Een van de meisjes schreef op het populaire Reddit-forum om een ​​advies te krijgen over hoe ze zich zou moeten gedragen nadat ze er samen met haar collega was “ingeluisd”.

"Ik werk samen met een ander meisje in een chiropractische kliniek, we zijn allebei receptionisten en we bevonden ons onlangs in een zeer delicate positie", begon de jonge vrouw te vertellen.

"Onze manager, de arts die de onderzoeken doet, is onlangs teruggekeerd om haar werk te doen na maanden afwezigheid: ze vertelde ons dat ze wat familieproblemen had, maar het was blijkbaar iets anders...", vervolgde de vrouw.

Toen ze weer verscheen, kwam ze op kantoor met een baby van drie maanden waar ze met niemand iets over had verteld. Op dat moment kondigde ze aan dat ze weer fulltime zou gaan werken en dat de twee receptionisten daarom naast hun werk ook op het kleine meisje zouden moeten passen.

Advertisement

De frustratie van de medewerksters en de opmerkingen van de gebruikers op Reddit

Freepik

"Maar hoe kunnen we onze taken uitvoeren en tegelijkertijd op uw dochter letten? Het is praktisch onmogelijk...", hadden de jonge vrouwen geklaagd en toen had de manager hen zonder blikken of blozen gezegd: “Heel eenvoudig, een van jullie twee zal achter het bureau zitten om te werken, terwijl de ander op een andere plek voor het meisje kan zorgen.

De receptionisten hadden haar er echter op gewezen dat de zorg voor haar dochter zeker geen deel uitmaakte van het getekende contract maar ook daar had de vrouw aan gedacht: “Het doel van het personeel is om alles te doen wat nodig is. Het is noodzakelijk om de dokter in staat te stellen zoveel mogelijk mensen te zien en de patiënt voor te lichten, zodat ze weer terug kunnen komen”, had ze als clausule aan hun trainingshandleiding toegevoegd.

Ten slotte klaagde de vrouw er ook over dat ze de meisjes niet enthousiast genoeg zag om kindermeisje te zijn en dat ze niet konden wachten om weer bij de telefoon te gaan zitten. Het duurde niet lang voordat de reacties van gebruikers arriveerden.

"Ik denk echt niet dat jullie, meiden, voor een baby moeten zorgen. Jullie zijn niet gekwalificeerd voor zo'n taak en het is terecht dat jullie zo'n verantwoordelijkheid niet op je willen nemen", schreef iemand. "Jullie moeten allebei categorisch weigeren: anders raak je steeds meer betrokken bij haar chaos", schreef een ander, "Als ik jou was zou ik die oppastaak uitvoeren en alles filmen, en dan zou ik de video's online zetten", stelde een ander voor. Wat zou jij in zo’n situatie hebben gedaan?

Source:

Reddit

Advertisement