Ze laat haar zoon 50 uur per week videogames spelen: “hij is helemaal verslaafd, maar dat kan me niet schelen”

Janine image
door Janine

23 Mei 2023

Ze laat haar zoon 50 uur per week videogames spelen: “hij is helemaal verslaafd, maar dat kan me niet schelen”
Advertisement

Als je een kind hebt, een zoon, weet je dat die tijd vroeg of laat zal komen. Het gebeurt altijd, vroeg of laat. Kinderen groeien snel op en als volwassenen kunnen ze iedereen worden en ons constant verrassen, maar dit geldt niet als ze nog jong zijn. Er is tenminste iets wat praktisch al geschreven staat sinds hun geboorte: ze zullen spelen en opgroeiend zullen ze videogames spelen!

Laten we eerlijk zijn, welke jongen, misschien een tiener, houdt er niet van om tijd door te brengen voor de pc of de beroemdste consoles om te gamen? Er zijn maar weinig uitzonderingen: iedereen, misschien op jonge leeftijd beginnend met een smartphone, speelt uiteindelijk videogames. Over het algemeen zijn ouders hier niet echt blij mee. Maar niet iedereen: de moeder van dit verhaal is blij dat haar zoon 50 uur voor een scherm speelt.

via Thesun

Marco Verch/Flickr - Not the actual photo

Marco Verch/Flickr - Not the actual photo

Clare Matthew is moeder van twee kinderen, een van hen, Ben, is een fervent gamer en ze gelooft zelf dat hij "verslaafd” is aan videogames, maar daar maakt ze zich helemaal geen zorgen over, integendeel: ze is er trots op.

Ben kreeg zijn eerste console op 4-jarige leeftijd en werd meteen verliefd op virtual reality. Hij begon al zijn vrije tijd voor de tv door te brengen, rigoureus uitgerust met joysticks en koptelefoons met isolerende "paviljoens", praktisch elke minuut dat hij wakker is, zelfs 50 uur per week.

"Toen hij klein was, had ik moeite om hem los te maken van die games: hij schreeuwde en weigerde om het uit te zetten, zelfs als het etenstijd was. Ik moest persoonlijk de stekkers eruit halen en uiteindelijk bedacht hij hoe hij zich moest gedragen”, onthulde de moeder die ondanks alles niet zegt dat ze zich zorgen maakt over de tijd die haar zoon op die manier doorbrengt. En ze heeft haar redenen.

Advertisement
Pickpik - Not the actual photo

Pickpik - Not the actual photo

"Mijn zoon is gewoon een genie. Dat is hij echt: ook al besteedt hij al die tijd aan het spelen van videogames, hij is de beste leerling van zijn klas, de leraren houden van hem en zijn cijfers zijn onberispelijk. Hoe kan ik over hem klagen? Als dit is wat hij graag doet, voel ik me genoodzaakt hem aan te moedigen”, verklaarde de vrouw.

Maar de jongen gaat bijna nooit de deur uit: behalve om 3 keer per week te gaan voetballen, in de rol van keeper, verlaat hij nooit zijn kamer. Ook niet in het weekend. En zijn vrienden?

Ze doen hetzelfde, ze zijn allemaal verbonden via de voice chat van het spel en vormen een "externe" groep, allemaal samen om online videogames te spelen. "Ik zal hem niet dwingen om uit te gaan als hij dat niet wil: hij is gelukkig zo, en intelligent, waarom zou ik hem willen veranderen?!”, riep Clare uit.

Kortom, hoewel de vrouw op dit punt diverse kritieken heeft gekregen, lijkt het erop dat ze niet van plan is haar houding op dit punt te veranderen. Wat vind je van haar opvoedingsmethode?

Advertisement