Ze vindt $42.000 in kleding op de vlooienmarkt en moet een keuze maken

Janine image
door Janine

25 Mei 2023

Ze vindt $42.000 in kleding op de vlooienmarkt en moet een keuze maken
Advertisement

We kennen allemaal de echte waarde van geld: het is een materieel ruilmiddel dat alleen verdiend mag worden door hard te werken om de betekenis ervan te begrijpen. Hoewel het niet vaak voorkomt, is het mogelijk dat je geconfronteerd wordt met een grote som verloren geld. Op het eerste gezicht lijkt het misschien een moeiteloze kans om rijk te worden, maar daar moet de moed om het juiste te doen om de hoek komen kijken: het teruggeven van een verloren bedrag, zelfs als niemand kijkt, toont onze loyaliteit aan anderen en ons vermogen om ethisch handelen. Het is een kans om een ​​reputatie van vertrouwen en respect op te bouwen die door geen enkel bedrag ter wereld kan worden gemeten.

via CNN

Advertisement
Youtube - KFOR Oklahoma's News 4

Youtube - KFOR Oklahoma's News 4

Andrea Lessing - een jonge Amerikaanse moeder - had net een baan gevonden bij een winkel voor gebruikte kleding, waar een deel van de winst werd gedoneerd aan goede doelen om de armen in de gemeenschap te helpen. Op een dag ontdekte ze tijdens het herschikken van koopwaar achter in de winkel een paar biljetten van $100 verborgen in twee oude gebruikte overhemden. Eerst dacht ze dat ze nep waren, maar toen vond ze een echte schat: 42.000 dollar in contanten.

Terwijl ze achter in de winkel gebruikte kleding aan het uitzoeken was, op zoek naar vlekken of scheuren die gerepareerd moesten worden, zag Andrea de bankbiljetten. Ze dacht aanvankelijk dat het vervalsingen waren, maar vond al snel de rest van de buit. Bij het zien van die 42.000 dollar moest Andrea meteen denken aan haar kleine meid die binnenkort 6 jaar zou worden. Maar na een paar minuten dagdromen, besloot de jonge vrouw te doen wat ze juist achtte: de eigenaar van het geld opsporen en het teruggeven.

Advertisement

De jonge moeder bracht haar baas meteen op de hoogte van het gevonden geld en al snel kon de winkel de eigenaar identificeren die die kleding had gebracht. Het was ook mogelijk om hem te identificeren dankzij enkele documenten die bij de bankbiljetten waren opgerold. "Ik heb de juiste keuze gemaakt", verklaarde Andrea, waarmee ze de coherentie tussen denken en doen aantoonde.

Andrea's gebaar bleef dan ook niet onopgemerkt, vooral niet voor de eigenaar van dat geld. Laatstgenoemde wilde Andrea als blijk van dankbaarheid een bedrag van 1.000 dollar schenken. Toen de directeur het geld aan Andrea overhandigde en haar op de hoogte bracht van de wil van de eigenaar van de twee truien en al het geld, barstte de jonge moeder in tranen uit. Deze episode bevestigde voor de jonge vrouw dat het goede dat in de wereld wordt gezaaid uiteindelijk altijd terugkomt.

Advertisement