Een man springt uit zijn rolstoel om het leven van een 24-jarige te redden

Janine image
door Janine

05 Juni 2023

Een man springt uit zijn rolstoel om het leven van een 24-jarige te redden
Advertisement

Je weet nooit wanneer een gewone dag kan veranderen in een bijzondere en onherhaalbare gebeurtenis. We brengen het grootste deel van ons leven door met het volgen van een routine, waarbij we ons richten op een paar belangrijke doelen die we willen bereiken. Het is moeilijk om uit de gebaande paden te treden, aangezien we gewend zijn om cyclisch de acties van familie en vrienden te volgen die, net als wij, een leven leiden dat dezelfde "rails" volgt: deel uitmaken van een samenleving kan hier ook toe leiden.

Maar er gebeurde iets buitengewoons in dit verhaal en een man “brak” alle regels door puur instinctief te handelen.

via Bfmtv.com

Advertisement
Bfmtv/screenshot

Bfmtv/screenshot

We hebben het over Oliver Plattard, 40 jaar, en zijn moed, zijn menselijkheid. Het verhaal speelde zich af in Lyon, Frankrijk, waar een man in een rolstoel het verschil maakte: "Ik was op weg naar huis en ik was in de buurt van de metro Garibaldi, het was rond 22.30 uur 's avonds toen ik een figuur op de grond zag liggen, roerloos, een paar meter voor me”, vertelde hij.

Dus aarzelde hij geen moment en benaderde meteen wat hij ontdekte als het lichaam van een jonge jongen.

Hij "prikte" hem om een ​​reactie van hem te bespeuren, maar het individu bleef liggen zonder enig teken van leven te geven. En toen Oliver zijn hartslag probeerde te horen, ontdekte hij dat er geen teken van was.

Advertisement
Marcus Aurelius/Pexels - Not the actual photo

Marcus Aurelius/Pexels - Not the actual photo

Hij "gooide" zich vervolgens op dat hulpeloze lichaam en begon het gedurende enkele minuten hartmassage te geven. Hij heeft zijn leven gered.

Maar in een episode die goed afliep en heroïsch lijkt, is er een pijnpunt. En niet alleen omdat dat gebaar Oliver fysiek een behoorlijke inspanning kostte waardoor hij de volgende dagen niet eens zijn armen kon opheffen. "Er waren veel mensen in de buurt van die jongen die op de grond lag en niemand deed iets!" bekende Oliver bezorgd. "Ik was in de derde grootste stad van Frankrijk en toch was ik op dat moment alleen op de wereld”, voegde hij eraan toe.

In feite leken de mensen om hem heen een mix te zijn tussen onverschillig en niet in staat om te handelen, waarschijnlijk niet wetend hoe ze moesten ingrijpen. Oliver deed daarna een oproep voor de microfoons van BFM Lyon: "Ik zou willen dat EHBO-trainingen verplicht, gratis en toegankelijk zijn voor iedereen, ook voor mensen met een handicap, omdat ik denk dat we allemaal een verschil kunnen maken met de juiste voorbereiding". Wat denk jij ervan?

Advertisement