De directrice verbiedt om naar school te gaan met lang of geverfd haar, mobiele telefoons en zelfs gekleurde kleding (+VIDEO)

Janine image
door Janine

20 Juni 2023

De directrice verbiedt om naar school te gaan met lang of geverfd haar, mobiele telefoons en zelfs gekleurde kleding (+VIDEO)
Advertisement

De schoolperiode is voor velen ongetwijfeld een van de mooiste: vriendschappen, liefdes en vele andere ervaringen zijn aan de orde van de dag. Kinderen, vooral tieners, worden gevormd in geest en lichaam en beginnen te "evolueren" tot de volwassenen van morgen. Het is daarom duidelijk hoe belangrijk schoolonderwijs en de schoolomgeving in het algemeen zijn voor een goede persoonlijke groei.

De directrice van een onderwijsinstelling heeft zeer strikte regels opgelegd aan haar jonge studenten, maar heeft ze misschien overdreven?

via Nationworldnews

Advertisement
Melquisedec Torres/Twitter/Screenshot

Melquisedec Torres/Twitter/Screenshot

Olga Narváez is de directrice van het instituut Misael Pastrana de Rivera en veroorzaakte veel opschudding tijdens een toespraak die ze hield tijdens een bijeenkomst voor haar studenten en hun ouders: "het is ten strengste verboden om technologische apparaten mee te nemen, mobiele telefoons zijn daarom verboden en in geen geval toegestaan. ​​Bovendien moeten leerlingen zich een meer op school gerichte manier kleden: petjes, felgekleurde truien, maar ook lang of gekleurd haar, piercings en allerlei soorten tatoeages worden niet getolereerd. Het instituut is niet verantwoordelijk voor degenen die niet van plan zijn zich aan deze richtlijnen aan te passen”, zo deelde de compromisloze vrouw mee.

"Als u of uw kinderen het niet eens zijn met dit nieuwe beleid, schrijf dan uw kinderen niet in of verwijder ze van deze school: de instelling heeft studenten die zich niet aan deze regels willen houden niet nodig. Forceer uw kinderen niet. Als je niet bereid bent je haar te knippen, verlaat je de instelling. Als u het er niet mee eens bent, schrijf uw kinderen dan ergens anders in".

Uiteraard heeft haar verklaring tot veel controverse geleid.

Advertisement
Morton Lin/Flickr - Not the actual photo

Morton Lin/Flickr - Not the actual photo

"Dat is belachelijk! Dit soort regels garanderen niets! Wat hebben haar, piercings of felgekleurde kleding te maken met onderwijs of schoolprestaties?!”, merkte iemand op.

Toch hoor je in de video-opname van de verklaring van de vrouw het applaus van veel ouders die klaarblijkelijk de woorden van de directrice steunen: "de regels bestaan ​​en ze verschillen van plek tot plek, kinderen moeten wennen aan discipline en leren ze te respecteren, ook als ze het er niet mee eens zijn”.

De directrice maakt vervolgens duidelijk dat het er niet om gaat de vrijheid van meningsuiting in te perken van de kinderen waarvan ze juist meent dat ze hun persoonlijke identiteit buiten de schoolomgeving de vrije loop kunnen laten.

Kortom, de kwestie lijkt nogal delicaat: aan de ene kant is er het belang van het volgen van de regels opgelegd door de instellingen en er zijn ongetwijfeld plaatsen en situaties die een gepaste houding en een kledingvoorschrift vereisen. Het is echter waar dat sommige beperkingen een correcte invoeging en ontwikkeling moeten kunnen garanderen op basis van de plaats die in aanmerking wordt genomen en niet als doel op zich. Wat denk jij ervan?

Advertisement