In Disneyland begroette een besnorde medewerker bezoekers verkleed als een fee. De reactie van de ouders

Janine image
door Janine

17 Juni 2023

In Disneyland begroette een besnorde medewerker bezoekers verkleed als een fee. De reactie van de ouders
Advertisement

Als kind stel je je vaak voor dat je de rol van je favoriete personages speelt, ze voor de familie speelt door ze unieke shows aan te bieden of met je vrienden te spelen. Het hebben van het perfecte kostuum is echter niet eenvoudig, maar er zijn structuren en speeltuinen die hier al langer in gespecialiseerd zijn. Disney-themaparken bieden bijvoorbeeld talloze mogelijkheden over de hele wereld om met stripfiguren om te gaan, met ze te spelen of in ze te transformeren. Er zijn veel mensen die zich elke dag inzetten om de dromen van de kleintjes waar te maken en onder hen is de hoofdrolspeler van dit verhaal.

Een jonge werknemer die, gewoon omdat hij zijn werk heeft gedaan, voor veel kritiek heeft gezorgd. Laten we eens kijken waarom.

via Daily Mail

kourtfabe/Instagram

kourtfabe/Instagram

Nick is een man die werkt in Disneyland in Anaheim, in Californië, die zonder zijn medeweten voor een groot tumult heeft gezorgd. In feite werd de jongeman beroemd op internet omdat hij werd gefilmd in een video die op sociale netwerken werd verspreid.

De clip is gemaakt door de moeder van drie kinderen, influencer Kournti Farber, die met haar gezin op vakantie was in het Disney-park. De vrouw deed niets bijzonders behalve haar dochter filmen toen ze een van de attracties binnenging, begroet door de assistent van de fee: Nick. De man droeg een lange blauwe jurk, compleet met een hoofdband en sluier op zijn hoofd, en op zijn ogen een heldere oogschaduw die bij de jurk paste, wat veel mensen irriteerde.

Advertisement
kourtfabe/Instagram

kourtfabe/Instagram

Het zien van de man met snor, maar in vrouwenkleding, de kleintjes verwelkomen en hen begeleiden op het gekozen pad, deed mensen hun neus ophalen en het was een keuze die niet gedeeld werd. Volgens sommigen zou het toevertrouwen van een man en niet een vrouw met zo'n rol niets anders hebben gedaan dan de geest van de kleintjes in verwarring brengen. De figuur van de fee met een donkere snor werd gedefinieerd als ontoereikend en bizar en sommigen gingen zelfs nog verder door de episode te omschrijven als walgelijk en ongepast voor een publiek van kinderen.

Een verhitte kritiek niet alleen op de werknemer, maar vooral op Disney die dit allemaal mogelijk maakte. Het bedrijf was al vele malen negatief beoordeeld vanwege zijn inclusiviteitscampagnes, en ook dit keer trok het de aandacht en controverse.

En dan te bedenken dat toen moeder Kournti de video opnam en deze vervolgens op sociale media deelde, ze een heel andere bedoeling had. De vrouw wilde namelijk helemaal geen kritiek uiten op de keuze van het themapark, maar integendeel iedereen bedanken voor de vriendelijkheid, beschikbaarheid en professionaliteit die niet alleen jegens haar kinderen, maar ook jegens alle andere gasten werd betracht.

kourtfabe/Instagram

kourtfabe/Instagram

Een unieke ervaring waar veel volwassenen en kinderen van dromen, maar die een onverwachte negatieve kant heeft gehad.

Ben je het eens met degenen die het een slechte zet vonden of denk je dat het geslacht van degene die de assistent van de fee speelde niet al te veel invloed heeft?

Advertisement