Op 12-jarige leeftijd bewerkt hij hout als een professional, maar wordt gepest vanwege zijn talent (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

26 Juni 2023

Op 12-jarige leeftijd bewerkt hij hout als een professional, maar wordt gepest vanwege zijn talent (+ VIDEO)
Advertisement

Als kind ben je nog van alles aan het ontdekken en heb je vooral de neiging om te doen wat je leuk vindt. Spelletjes, die van verschillende soorten of genres kunnen zijn, en interactie met andere leeftijdsgenoten zijn het populairst onder kinderen als het gaat om het doorbrengen van een leuke en zorgeloze dag. Maar we zijn niet allemaal hetzelfde en sommige hobby's/passies kunnen heel anders zijn dan wat de "massa" normaal gesproken leuk vindt. Anders betekent echter niet niet verkeerd of zelfs slecht zijn.

De jonge hoofdpersoon van dit verhaal had enige moeite om zich te kunnen uiten, en vooral, om vrijelijk zijn grootste interesse te kunnen delen.

via Barev-info

Advertisement

Gabriel Clark is een getalenteerde 12-jarige jongen die al op jonge leeftijd onder de indruk was door een bepaalde hobby: werken met hout.

Op 3-jarige leeftijd had hij van zijn grootvader een machine gekregen om dat materiaal te bewerken en sindsdien was hij waanzinnig gepassioneerd door dat vak: "Ik heb altijd een ware passie voor hout gehad en ik heb mezelf alle basisbeginselen voor de verwerking ervan geleerd,” zei de jongen.

Helaas werden zijn talent en interesses niet begrepen door zijn klasgenoten, die hem uitlachten vanwege zijn "ouderwetse" hobby. De jongen was diep in de put omdat hij zich bewust was geworden van deze realiteit en daarom dacht zijn vader eraan om hem te verrassen met een teder gebaar. Een gebaar dat uiteindelijk hun leven veranderde.

Advertisement

"Drie weken geleden kwam mijn jongste, de 12-jarige Gabriel, totaal ontredderd thuis: zijn liefde voor houtbewerking werd niet als cool beschouwd door zijn vrienden die hem plaagden", schreef Richard Clark op een social media.

"Beste vrienden, ik weet niet hoeveel van jullie ook Instagram-accounts hebben, maar ik heb een kleine gunst nodig. Ik heb een 12-jarige zoon die graag met hout werkt: hij besteedt talloze uren aan zijn gereedschap om kommen en snijplanken te maken die hij verkoopt zodat hij een mountainbike kan kopen. Dus ik vroeg me af of iemand van jullie hem een ​​handje zou willen helpen en hem zou willen volgen op zijn Instagram-profiel clarkie_woodwork, dat zou hem blij maken. Alvast bedankt en voel je vrij om dit bericht te delen!”, stond te lezen in zijn online oproep.

Maar hij had nooit gedacht dat die paar geschreven regels consequenties van nationaal belang zouden kunnen genereren.

Gabriel ging in slechts een paar dagen van slechts 6 volgers naar bijna 225.000 met meer dan 20.000 bestellingen voor zijn handgemaakte kommen en snijplanken!

Natuurlijk was het voor de jongen onmogelijk om in zijn eentje zoveel bestellingen uit te voeren en dus besloot hij om een ​​enkele kom te maken en die te veilen, maar zijn uiteindelijke doel was nu veranderd: zijn belangrijkste doel was geworden om donaties in te zamelen die hij aan een goed doel kon geven! Vervolgens creëerde hij met zijn eigen handen een enkele schaal van beukenhout in de hoop de som van 6000 euro op te kunnen halen.

Maar zijn volgers bleven geld storten voor dat nobele doel en uiteindelijk slaagde de familie Clark erin om het ongelooflijke bedrag van 180.000 euro te bereiken! Het volledige bedrag werd vervolgens betaald aan de vereniging Save the Children en het verhaal deed de ronde bij de bekendste nationale televisiestations.

De invloed van sociale media kan een negatieve connotatie hebben en sociale realiteiten deconstrueren, maar in sommige gevallen kan het ook een geweldig middel zijn om de massa te bewegen en goed te doen.

Advertisement