Ze wordt moeder op 20-jarige leeftijd en besluit van school te gaan. Iemand grijpt in om het te voorkomen

Janine image
door Janine

09 Juni 2023

Ze wordt moeder op 20-jarige leeftijd en besluit van school te gaan. Iemand grijpt in om het te voorkomen
Advertisement

De komst van een baby is een zegen en we zullen dit zeker niet ontkennen, maar er zijn momenten in het leven dat het misschien moeilijker is om met zo'n grote verandering om te gaan. Het krijgen van een kind is een zeer delicate keuze en veel paren denken goed na voordat ze zoiets plannen. In sommige gevallen is het echter niet mogelijk om dit te doen en komt het heugelijke nieuws onverwacht. Hoe te handelen in deze omstandigheden?

De jonge vrouw waarover we je willen vertellen stond op het punt een drastische beslissing te nemen na de komst van haar baby, maar iemand kwam tussenbeide door haar een hand toe te reiken. We leggen het je wat beter uit.

via Nanopress

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Het verhaal speelde zich af in Italië, op een kunstacademie in het noorden van het land waar een 20-jarige studente, Sofia Baroni, in haar laatste schooljaar moeder werd. Een enorme vreugde voor de vrouw natuurlijk, maar ook een enorme verantwoordelijkheid. Omdat het meisje moeite had om met haar kind en ook met de school om te gaan, overwoog het meisje haar studie op te geven om zich volledig aan haar gezin te wijden.

Een pijnlijke beslissing, maar noodzakelijk vanuit haar oogpunt. Onder die omstandigheden en op die leeftijd kon ze niets anders doen dan iets opgeven en dit iets was zeker niet haar kleine Edoardo. Nadat ze haar keuze had gemaakt en thuis bleef, kreeg de studente echter een telefoontje dat de situatie volledig veranderde.

Het was Gianluca Dradi, de schooldirecteur, die haar belde en het meisje uitnodigde om terug te komen naar de klas, maar niet alleen. De man creëerde namelijk een kleine nursery in het klaslokaal zodat de jonge vrouw haar kleintje naast zich kon houden tijdens de schooluren. Een lovenswaardig initiatief dat Sofia's problemen heeft opgelost.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Niet langer gedwongen om haar opleiding op te geven, kon de jonge vrouw doorgaan om op een dag haar droom om als mozaïekkunstenaar te werken te verwezenlijken. "Sofia was ontmoedigd - zei de directeur - maar ik kon het me niet veroorloven haar kwijt te raken. We zijn al een land met een hoog percentage jonge mensen die de school verlaten, dus we moeten er alles aan doen om hen te helpen hun studie voort te zetten".

Maar er zijn veel uren door te brengen in de klas en het is niet altijd mogelijk voor het meisje om de kleine bij zich te houden. Als ze bijvoorbeeld een proefwerk heeft, hoe doet ze dat dan? Eenvoudig! Het voltallige schoolpersoneel staat tot haar beschikking en de medewerkers zorgen voor de kleine Edoardo door hem te vermaken en buiten de klas met hem te spelen.

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Een complete samenwerking die een teken is van groot altruïsme en solidariteit en die de jonge Sofia haar kans gaf. Om nog maar te zwijgen van het feit dat haar kind erg rustig lijkt te zijn en nooit vervelend is, wat zijn aanwezigheid in de klas naast zijn moeder enorm vergemakkelijkt. "Hij is de mascotte van de school geworden en op de een of andere manier ben ik er ook een geworden - zei Sofia - Velen stoppen om met me te praten en het is lief om hem naast me te hebben tijdens de lessen".

Een "redding" die de jonge Sofia een uitgelezen kans bood om verder te bouwen aan haar toekomst. En we hopen van harte dat ze al haar dromen waar kan maken, uiteraard samen met haar kleine Edoardo.

Advertisement