Op 11-jarige leeftijd wordt hij de op een na jongste afgestudeerde ooit: hij behaalde een diploma natuurkunde in slechts 9 maanden

Janine image
door Janine

23 Juni 2023

Op 11-jarige leeftijd wordt hij de op een na jongste afgestudeerde ooit: hij behaalde een diploma natuurkunde in slechts 9 maanden
Advertisement

Een kwetsbaar wezen zien groeien, leren en steeds intelligenter zien worden, is zeker een bron van trots die het hart van een ouder met geluk vervult. Niet alle kinderen hebben dezelfde talenten en cognitieve vermogens, maar dat maakt de minder “hoogbegaafden” niet minder bijzonder: ieder kind is dat op zijn eigen manier en is dat zeker voor zijn familie.

Maar de familie Simons kan gemakkelijk zeggen dat hun zoon een wonderkind is met een buitengewoon brein: hij is een echt genie. De elfjarige, die al geweldige doelen heeft bereikt, lijkt echt van plan de wereld te veranderen.

via Newsweek

Advertisement

Zijn naam is Laurent Simons, afkomstig uit België, en hij heeft de lagere en middelbare school al afgerond. En hij is afgestudeerd. Op 11-jarige leeftijd. Het lijkt onmogelijk, maar dat is het niet: de jongen is een echt wonderkind met een briljante geest.

Hij begon zijn hoofd in de boeken te steken toen hij slechts 4 jaar oud was, op 6-jarige leeftijd ging hij al naar een hogere school die hij afrondde in slechts 18 maanden (vergeleken met de normale 8 jaar) en uiteindelijk studeerde hij af aan de Universiteit van Antwerpen, in natuurkunde, op de ongelooflijke leeftijd van 11 jaar!

Maar hij lijkt nog steeds niet helemaal tevreden met zijn heldendaden: "Het is een goed gevoel om deze doelen te hebben bereikt, maar ik heb nog veel andere projecten waaraan ik me zou willen wijden", verklaarde het genie. En wat voor plannen: hij is van plan om het gemiddelde leven van mensen te verlengen! Hoe?

Advertisement

Hij wijdde zich aan studie en onderzoek om kunstmatige organen te kunnen maken: "Mijn doel is de verlenging van het leven, dus ik zou graag Elektrotechniek en Geneeskunde willen studeren om mijn doel te bereiken", zei de getalenteerde elfjarige.

Waar zijn academische opleiding uiteindelijk op gericht zal zijn, is nog niet duidelijk, maar wat zeker is, is dat hij op het punt staat aan zijn promotietraject te beginnen. En hij is nog maar een tiener.

Laurent is niet alleen een fenomeen, een genie enzovoort: hij is ook een gewoon kind, met een passie voor superhelden en skelters die hij deelt met zijn vrienden. Hij speelt en maakt grappen zoals elk ander kind, maar hij heeft het potentieel om een ​​groot verschil te maken in deze wereld. We wensen hem dat al zijn nobele dromen uitkomen.

Advertisement