De nette en elegante kalligrafie van dit meisje werd erkend als het beste ter wereld

Janine image
door Janine

22 Maart 2021

De nette en elegante kalligrafie van dit meisje werd erkend als het beste ter wereld
Advertisement

Handschrift is een vaardigheid die verloren gaat. Als dit ooit werd getraind door middel van specifieke oefeningen met als doel iemands handschrift begrijpelijk en elegant te maken, hebben we tegenwoordig met het gebruik van computers en technologische apparaten steeds vaker de neiging pen en papier te laten voor wat het is ten gunste van het toetsenbord. Als dit ons enerzijds in staat stelt het schrijfwerk te versnellen, laat het ons anderzijds niet toe om de manier waarop we op papier schrijven te trainen. Hoevelen van ons werd verteld een onbegrijpelijk handschrift te hebben? Dit is zeker niet het geval voor Prakriti Malla, een 14-jarig Nepalees meisje die het beste handschrift ter wereld heeft.

via studyinternational.com

kristinferguson/twitter

kristinferguson/twitter

De perfect geordende en uitgelijnde teksten, zorgvuldig met de hand geschreven, lijken uitgebreide computerlettertypen te reproduceren. Het is in feite geen toeval dat veel mensen suggereren om haar stijl om te zetten in een computergestuurd lettertype. Dat van Prakriti is zeker een aangeboren talent, dat ze echter met passie en liefde heeft ontwikkeld. Voordat ze over de hele wereld bekend werd vanwege haar manier van schrijven, werd ze al geprezen door haar familie, klasgenoten en leraren: iedereen erkende haar vaardigheden.

Advertisement

kristinferguson/twitter

De teksten die ze schrijft zijn netjes, schoon en foutloos. Elk woord staat altijd op gelijke afstand van het andere en de symmetrie is echt indrukwekkend. De jonge studente werd hiervoor beroemd in haar land: ze werd bekroond door de Nepalese strijdkrachten voor haar ongekende talent en nam deel aan verschillende themawedstrijden.

Utkal Today/Youtube

Utkal Today/Youtube

Is het mogelijk om zulke elegante en nette teksten met de hand te schrijven? Absoluut ja, het is niet gemakkelijk, maar met constante oefening kun je zeker verbeteren. Schrijven is een manier om jezelf uit te drukken en om concepten sneller en effectiever te leren, en het zou zeker goed zijn als we allemaal meer tijd aan deze activiteit zouden besteden. Het zal zeker moeilijk zijn om de niveaus van Prakriti te benaderen, maar we zijn er zeker van dat je ook het verlangen hebt gekregen om pen en papier te pakken en te proberen haar fascinerende manier van uitdrukken te imiteren.

Advertisement