Moeder verbiedt haar kinderen om smartphones en tablets te gebruiken, en de resultaten overtreffen haar verwachtingen

Janine image
door Janine

28 Juni 2023

Moeder verbiedt haar kinderen om smartphones en tablets te gebruiken, en de resultaten overtreffen haar verwachtingen
Advertisement

De opvoeding van je kinderen is nooit een gemakkelijke taak: hoe hard we ook proberen, het is niet ongebruikelijk dat zowel de verwachtingen van de kinderen als die van onszelf worden teleurgesteld. Het is een kwestie van het delicate evenwicht vinden tussen wat goed is om hen mee te geven en wat beter is om "te laten gaan”, zodat ze wat "mentale flexibiliteit" kunnen hebben. Er is dan ook geen perfecte handleiding die woord voor woord aangeeft wat te doen en hoe/wanneer te handelen.

Deze moeder had een gedrag opgemerkt dat ze niet leuk vond bij haar kinderen: ze leken afstandelijk, opvliegend en koud met haar. Dus besloot ze een klein experiment te doen: ze "stal" elk elektronisch apparaat van hen. Was het de juiste zet? Dat zoeken we uit.

via Goodmorningamerica

Advertisement

Happy Cinco de Molly! I think the weirdest thing about turning 25 is how I’ve been the same age for the past 12...

Pubblicato da Molly DeFrank su Mercoledì 5 maggio 2021

Molly Defrank is een moeder van 5 leuke kinderen. Maar ze zijn niet altijd zo aardig. De vrouw zei namelijk dat ze destijds behoorlijk opvliegend, nerveus en "koud" tegen haar waren: “als ik thuiskwam en ze me een paar uur niet hadden gezien, begroetten ze me niet eens: ze kwamen naar me toe, maar knuffelden me niet, ze wilden gewoon mijn smartphone zodat ze ermee konden spelen".

De moeder begon zich dus af te vragen welke impact de verschillende mobiele telefoons, tablets enzovoort hadden op het leven van haar kinderen. Ze had het gevoel dat het vaak voor de schermen zitten een echte verslaving was geworden voor haar kinderen. Ze hadden technologie nodig en hunkerden ernaar. Ze waren zeker minder creatief en wisten niet hoe ze hun tijd moesten besteden behalve door naar een scherm te kijken.

Toen had ze een idee, een klein experiment om te testen of haar intuïtie klopte: 30 dagen geen schermen. Wat er daarna gebeurde, was simpelweg verrassend.

Advertisement

I can’t believe I’m saying this but we are on week three of kid screenlessness. Why would we do this to them? To...

Pubblicato da Molly DeFrank su Sabato 9 marzo 2019

Toen zij en haar man die nieuwe richtlijnen hadden gecommuniceerd, namen de kinderen het niet bepaald goed op: het gevolg waren protesten, geschreeuw en tranen. Maar uiteindelijk konden ze niet anders dan zich onderwerpen aan de ouderlijke wil.

Maar alles veranderde abrupt: binnen een paar dagen pasten haar kinderen zich aan en bedankten ze haar zelfs dat ze hen de technologie had onthouden.

De kinderen zijn begonnen met allerlei activiteiten zoals spelen met constructies, tekenen en kleuren, maar ze hebben vooral een heleboel boeken gelezen! Eén foto in het bijzonder trof iedereen op internet.

We did not stage this photo. Months ago we removed screen time from our kids. Why? Because my precious babies were...

Pubblicato da Molly DeFrank su Giovedì 7 novembre 2019

Op de betreffende foto kunnen we het hele gelukkige gezin zien dat in hun favoriete boek leest. Molly onthulde hoe het ging en waarom ze besloot dat specifieke moment te vereeuwigen: "een paar weekenden geleden tijdens onze 'detox' van het scherm, werden mijn kinderen wakker en een voor een zagen ze mijn man en ik lezen in bed. Ze pakten hun boeken en voegden zich bij ons! Ooit zouden ze zich meteen haasten om naar de tv te kijken of een van hun apparaten aan te zetten".

"Bovendien gedragen ze zich ook anders op openbare plaatsen: ze dragen nu boeken bij zich en hun boeken worden op de tafel van het restaurant gelegd in plaats van tablets", voegde ze eraan toe.

Molly bekende dat ze wenste dat ze eerder met die levensstijl was begonnen, maar onthulde ook dat ze haar kinderen de technologie niet volledig zal laten opgeven: het gezin komt af en toe samen om een ​​film te kijken en de kinderen mogen op zondag een uur op hun schermen.

"We willen gewoon op een plek blijven waar technologie voor ons functioneel is", zei DeFrank. "En niet andersom." Wat denk jij ervan?

Advertisement