Moeder wordt 's ochtends vroeg wakker om zichzelf mooi te maken, omdat ze zich niet wil “verwaarlozen" zoals andere moeders

Janine image
door Janine

01 Juli 2023

Moeder wordt 's ochtends vroeg wakker om zichzelf mooi te maken, omdat ze zich niet wil “verwaarlozen" zoals andere moeders
Advertisement

Ouders worden betekent een grote verandering in het leven van degenen die ervoor kiezen zich met hart en ziel aan een ander schepsel te wijden. Het is een toewijding, een plicht, die geen grenzen of tijdslimieten kent. Vooral voor moeders, die hun pasgeborenen moeten voeden, wordt de situatie stressvoller. In de eerste paar maanden zal een kind de moederfiguur veel zoeken en nodig hebben en dit vereist volledige aandacht voor de kleine.

Maar hoe beleven kersverse moeders deze momenten? Voor sommigen is de enige echte prioriteit het welzijn van het nageslacht, maar er zijn er ook die niet willen opgeven zich mooi en gewaardeerd te voelen.

via Cosemoltostrane

Zoals Sunny Andrea die 's ochtends heel vroeg opstaat om tijd voor zichzelf te hebben: "Ik sta praktisch elke dag bij zonsopgang op, om 6.30 uur, om mijn make-up op te doen en het huis zo mooi mogelijk te kunnen verlaten", verklaarde de jonge moeder.

Voor jezelf zorgen is natuurlijk meer dan redelijk en zelfs essentieel voor je welzijn. De zware kritiek die de vrouw uitstort op haar leeftijdsgenoten, die ook moeder zijn, veroorzaakt echter opschudding: "Ik ben niet van plan om verwaarloosd, slordig en onvrouwelijk over te komen zoals de meeste moeders die ik zie, ongeacht waar ik heen ga".

Andrea verwijst naar die vrouwen die vaak geen make-up dragen, die comfortabele joggingbroeken dragen en die liever hun haar in een staart doen dan dat ze een meer "veeleisend" en daarom moeilijk netjes te houden kapsel hebben. Laten we eens kijken naar haar motivaties.

Advertisement

"Ik denk dat de manier waarop je er uitziet het visitekaartje is waarmee je jezelf aan anderen presenteert: je geeft een belangrijke boodschap af aan de mensen om je heen en er goed uitzien is daarom fundamenteel voor mij", onthulde ze.

Zelfs het begeleiden van haar zoon naar school is een reden voor haar aandacht en maniakale zorg voor haar uiterlijk: "mezelf mooi maken geeft me het duwtje dat ik nodig heb om mijn dag te beginnen", voegde ze eraan toe.

Om er altijd op haar best uit te zien, gaf Andrea toe dat ze elke maand meer dan 225 euro uitgeeft: "Ik zie er altijd goed verzorgd uit, ik doe het voor mezelf en mijn gezin en ik ben vaak geschokt als ik andere moeders in pyjamabroek, wijde en oude truien zie rondlopen: daar krijg ik kippenvel van", besluit de vrouw uiteindelijk. Wat vind je van haar levensfilosofie?

Advertisement