Jonge vrouw weigert plaats te maken voor een oude vrouw in de bus en de mensen geven haar gelijk

Janine image
door Janine

03 Juli 2023

Jonge vrouw weigert plaats te maken voor een oude vrouw in de bus en de mensen geven haar gelijk
Advertisement

Reizen met de bus kan oncomfortabel zijn, zeker als je een lange reis moet maken: het is niet fijn om urenlang te blijven zitten en de verveling slaat vaak toe. Verder kan een route met veel bochten ook voor ongemak zorgen.


Daarom deed een 22-jarige vrouw er alles aan om haar stoel te verdedigen. Ze plaatste een lange post op het web om te vragen of ze misschien onbeschoft was omdat ze het verzoek van een 70-jarige vrouw om haar plaats in de bus in te nemen afwees. Maar laten we de situatie in detail analyseren.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

De jonge vrouw legde uit dat een busreis haar misselijkheid en lichamelijk ongemak bezorgt, maar omdat ze geen andere mogelijkheid had om van huis naar de universiteit te gaan, vond ze een manier om met deze situatie om te gaan door een half uur voordat ze instapte een anti-misselijkheidspil in te nemen en altijd een stoel bij het raam of de deur neemt voor wat meer lucht.

"Gisteren nam ik de bus voor een reis van 6 uur. Toen ik bij mijn stoel kwam, zag ik dat die bezet was door een vrouw, waarschijnlijk in de 70", legde ze uit. "Omdat ik sociaal onhandig ben, legde ik haar uit dat dit mijn stoel was, omdat ik de stoel bij het raam had gereserveerd, terwijl zij de stoel aan het gangpad had gereserveerd. Ze verontschuldigde zich, ze dacht dat de stoel van haar was en verplaatste. Op dat moment dacht ik dat alles opgelost was, dat dacht ik tenminste”, vervolgde ze.

Bij de eerste halte maakte een vrouw, die in het gezelschap van de oudere dame leek te zijn, de jonge vrouw verwijten door haar te vertellen dat ze had moeten wijken voor de vrouw, aangezien het raam toch gesloten was en het daarom geen verschil maakte. "Ik antwoordde dat ik die stoel nodig had en dat als de vrouw een stoel bij het raam wilde, ze die net als ik had moeten reserveren", zei de jonge vrouw. Maar daar bleef het niet bij.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Omdat, blijkbaar, de reactie van de studente als onbeschoft werd beschouwd en de vrouw verder ging met praten over hoe jonge mensen respectloos zijn tegenover ouderen en dergelijke. De jonge vrouw negeerde haar en zette de reis voort terwijl ze op de haar toegewezen stoel bleef zitten. "Ik denk niet dat ik ongelijk had, aangezien de plek van mij was, maar tegelijkertijd vind ik niet dat ik respectloos was", concludeerde ze.

Veel gebruikers kozen partij in haar voordeel en legden uit dat ze zich gewoon aan de regels had gehouden.

Sommigen toonden zich echter solidair met de oude vrouw en beschuldigden de jonge vrouw ervan te hard te zijn. Wat denk jij ervan?

Advertisement