Hij belt het callcenter 24.000 keer: 71-jarige man wordt gearresteerd door de politie

Janine image
door Janine

09 September 2022

Hij belt het callcenter 24.000 keer: 71-jarige man wordt gearresteerd door de politie
Advertisement

Als de jaren verstrijken en je niet meer zo jong bent, bestaat het risico dat je niet meer zo oplettend bent als vroeger en dat je kleine of grote fouten maakt. In sommige gevallen worden er handelingen verricht die onbewust andere mensen schade berokkenen of tijdelijk een slechte dienst veroorzaken, maar er zijn ook mensen die hun helderheid helemaal niet verliezen, zich bewust zijn van wat ze doen en desondanks besluiten niet te stoppen.

De hoofdpersoon van dit verhaal weet er alles van, een 71-jarige man die door de politie werd gearresteerd omdat hij zo'n 24.000 keer een callcenter had gebeld. Laten we uitzoeken waarom hij zich zo gedroeg.

via BBC

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Akitoshi Okamoto is een 71-jarige Japanse man die, niet tevreden over de service van zijn telefoonmaatschappij, contact opnam met het callcenter om een ​​klacht in te dienen. Iets wat velen overkomt en dit is niets vreemds, behalve dat deze meneer zich iets te veel heeft laten gaan en de medewerkers letterlijk heeft overspoeld met telefoontjes. De oudere man protesteerde niet zomaar een paar keer omdat hij de radio-uitzendingen niet kon horen, maar hij pakte de telefoon en pleegde 24.000 telefoontjes naar de telefooncentrale.

De situatie, die zo'n 2 en een half jaar aanhield, liep op een gegeven moment uit die hand en de politie kwam er aan te pas. Het bedrijf KDDI, uitgeput door het gedrag van de 71-jarige die geen tekenen van stoppen vertoonde, wendde zich tot de politie en beschuldigde hem van frauduleuze zakelijke belemmering. De man had niet alleen geprotesteerd over vermeende onregelmatigheden en de lijn geblokkeerd, maar had herhaaldelijk de telefonisten beledigd en geëist dat een aantal van hun vertegenwoordigers naar hem toekwamen om hem een ​​formele verontschuldiging aan te bieden.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Omdat ze dit alles niet meer konden accepteren, waren ze genoodzaakt zich tot de autoriteiten te wenden om een ​​einde te maken aan wat een echte obsessie was geworden en die ertoe had geleid dat de oudere 24.000 telefoontjes had gepleegd, hun werk bemoeilijkten en een aanklacht "verdiende" wegens het belemmeren van de normale werkzaamheden van de onderneming.

Wat in eerste instantie bijna een leuke situatie leek die ook voor vermaak zorgde, veranderde toen in een nachtmerrie waaruit de callcentermedewerkers zich lange tijd niet konden bevrijden. Elke keer dat ze de stem van de man hoorden en herkenden, waren ze bang en wisten ze niet wat ze moesten antwoorden.

Jammer dat de 71-jarige niet door had dat hij overdreven had en dat dit misschien pas gebeurde toen hij de politie aan zijn deur zag staan, maar toen was het al te laat.

Advertisement