Serveerster wordt slecht behandeld door een groep klanten: de eigenaar leert hen een voorbeeldig lesje

Janine image
door Janine

01 Juli 2023

Serveerster wordt slecht behandeld door een groep klanten: de eigenaar leert hen een voorbeeldig lesje
Advertisement

We besteden het grootste deel van onze tijd aan werk: geld verdienen is voor de meeste mensen essentieel om een ​​gezond en waardig leven te leiden. Daarom ben je, als je eenmaal je baan hebt gekozen, toegewijd om je taken op de best mogelijke manier uit te voeren. Soms kan de werkomgeving niet eenvoudig zijn en kunnen de oorzaken talrijk zijn.

Dit geldt vooral voor de hoofdpersoon van dit verhaal: de schandalige behandeling die ze heeft ondergaan is onvergeeflijk. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via Thesun

Advertisement

Lily Griffith, 22 jaar, is een Engelse serveerster in een restaurant in Cardiff, de Cora. De jonge vrouw heeft altijd van haar werk gehouden, dat ze met passie en toewijding uitvoert.

Ze zorgt voor het verwelkomen van klanten, neemt bestellingen op en serveert natuurlijk de tafels. Enkele nieuwe klanten hebben haar echter nogal wat problemen bezorgd.

Welgestelde mensen die maar liefst 1350 dollar met zijn zessen uitgaven tijdens een diner bestaande uit 7 gangen. Daar is natuurlijk niets mis mee, ware het niet dat deze "heren" de knappe serveerster slecht behandeld hebben.

Precies de schoonheid van het meisje was meteen het onderwerp van spot, minachtende opmerkingen en ze waren niet bepaald aardig tegen haar. Eén van die heren durfde zelfs zijn hand uit te steken naar de jonge vrouw: "het was schokkend, ik moest die vernederende en grove houding de hele tijd verdragen", zei het meisje. Maar de episode had gevolgen.

Advertisement

Lee Skeet, de chef-kok en restaurantmanager, was geschokt toen hij hoorde wat er was gebeurd. Hij aarzelde dus niet en schreef rechtstreeks een e-mail aan het bedrijf van die zakenlieden en vroeg hen om hun bankgegevens om ze te kunnen terugbetalen: hij was niet van plan geld aan te nemen van mensen die zich zo slecht hadden gedragen met een van zijn medewerkers.

Aanvankelijk was hij van plan om het volledige saldo van die hoge rekening te betalen, de hoogste die ooit in zijn restaurant was betaald, min honderd dollar waarvan hij dacht dat die als fooi naar de serveerster moest gaan (aangezien die klanten het niet hadden gegeven). Maar toen veranderde hij van gedachten.

Hij besloot het volledige bedrag op de rekening van de 22-jarige te storten! Bovendien verbood hij die groep onbeschofte mensen voor altijd de toegang: "Ik zou dankbaar zijn als jullie nooit meer naar mijn restaurant zouden terugkeren. Lily's waardigheid is mij veel meer waard dan jullie geld, jullie zijn niet langer welkom", communiceerde Lee hen schriftelijk.

Werk is niet alleen een bron van economisch levensonderhoud: het vertegenwoordigt ook persoonlijke voldoening en waardigheid voor veel individuen. Het maakt niet uit welk beroep je uitoefent: respect voor anderen is het basisprincipe van elk beschaafd mens.

Advertisement