Ze wordt door een collega uitgenodigd voor een bruiloft: als ze terugkeert naar kantoor, spreekt iedereen kwaad over haar

Janine image
door Janine

06 November 2023

Ze wordt door een collega uitgenodigd voor een bruiloft: als ze terugkeert naar kantoor, spreekt iedereen kwaad over haar
Advertisement

Sommige gebeurtenissen zijn voorbestemd om een ​​integraal onderdeel te worden van onze levenservaringen, van die momenten waarop we een les hebben geleerd van een bepaalde omstandigheid: betekent volwassen worden immers niet dat we moeten leren en het beste moeten halen uit wat ons overkomt?

De hoofdpersoon van dit verhaal heeft een harde realiteit ontdekt die ze nauwelijks zal vergeten. Allemaal omdat ze probeerde de instructies te respecteren van degenen die haar hadden uitgenodigd voor een gelukkige gebeurtenis: de bruiloft van de dochter van een collega. Maar laten we bij het begin beginnen en proberen te begrijpen wat er is gebeurd.

via Reddit

Advertisement

De uitnodiging voor de bruiloft

De uitnodiging voor de bruiloft

prostooleh/Freepik - Not the actual photo

Een 27-jarige vrouw van Afrikaanse afkomst schreef op een bekend online forum: ze schrok van de opschudding die ontstond door een misverstand, als we dat zo mogen noemen. Laten we de details bekijken.

Een collega van haar, 60 jaar oud, had haar uitgenodigd om de bruiloft van haar dochter bij te wonen en de jonge vrouw nam er graag aan deel. Ze had echter twijfels: ze was alleen naar bruiloften van haar etnische groep geweest en daarom was ze bang de culturele tradities niet te kennen die nodig zijn om zich gepast en respectvol te gedragen.

Dus vroeg ze de oudere vrouw: "Is er misschien een soort dresscode die moet worden gevolgd? Bijvoorbeeld bepaalde kleuren die worden aanbevolen of niet geschikt zijn voor de gelegenheid?". De uitnodiging bevatte op dit punt geen “voorwaarden” en daarom gaf ze er de voorkeur aan om dit te verduidelijken. "Niets van dit alles: je kleedt je om indruk te maken", antwoordde haar collega. Dan doe ik dat, dacht de jonge vrouw, terwijl ze de perfecte jurk al in gedachten had, althans dat dacht ze.

Advertisement

De gevolgen van een opvallende jurk

De gevolgen van een opvallende jurk

u/Ok-History7114/Reddit

De jonge vrouw verscheen vervolgens op de bruiloft met een adembenemende jurk die een modeshow waardig was: een felgroene jurk, fijn geborduurd met goudkleurige decoraties, de vrouw zag eruit als een prinses, regelrecht uit een sprookje! Veel gasten merkten haar op en complimenteerden haar met haar look, maar ze had niet al te veel belang gehecht aan al die aandacht die ze kreeg.

Haar collega leek zich echter anders te gedragen dan normaal: haar manier van doen was killer dan gewoonlijk en ze leek afstandelijk, bijna geïrriteerd. De jonge vrouw ging ervan uit dat het stress was, haar dochter ging immers trouwen en opwinding en angst zijn in soortgelijke omstandigheden gebruikelijk. De bruid verborg haar teleurstelling echter helemaal niet en behandelde haar uiteindelijk opzettelijk slecht. De vrouw bleef de rest van de bruiloft dus zo afzijdig mogelijk en verdween uiteindelijk van dat feest.

De volgende dag, toen ze weer aan het werk ging, voelde ze alle ogen van de aanwezigen op haar gericht en tijdens het passeren hoorde ze gefluister: er was duidelijk iets mis. Een vriendin van het kantoor nam haar apart en vertelde haar alles: "het komt door de bruiloft: je vriendin vertelde iedereen dat je haar dochter op haar trouwdag een slecht figuur hebt laten slaan door je ongepast te kleden."

Vervolgens ging de 27-jarige persoonlijk naar haar oudere collega en vroeg haar om uitleg, maar de vrouw verklaarde dat ze niets met haar te bespreken had gezien haar onbeschaamde uiterlijk van de dag ervoor. Het meisje antwoordde toen dat ze de “witte” tradities niet kende en dat ze specifiek had gevraagd wat ze kon dragen, maar ze onderstreepte dat soortgelijke problemen in haar land niet bestonden. Als reactie kreeg ze te horen dat dit niet Afrika was en dat de mensen hier netjes waren: de twee vrouwen kregen ruzie en nu praten ze niet meer met elkaar. Wie had volgens jou gelijk?

Advertisement