Hij trouwt met een vrouw met het syndroom van Down en ze willen kinderen, maar velen zijn er tegen

Janine image
door Janine

06 Juli 2023

Hij trouwt met een vrouw met het syndroom van Down en ze willen kinderen, maar velen zijn er tegen
Advertisement

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar als je je zielsverwant vindt, is het mogelijk om elk obstakel te overwinnen, aangezien liefde - ware liefde - geen enkel soort grens kent: noch etnisch, noch religieus, noch andere grenzen opgelegd door het syndroom van Down, autisme of asperger. Het is een universele kracht die mensen verenigt voorbij alle verschillen.

Het liefdesverhaal tussen Riley Emlen, een liefhebber van pasta die zes instrumenten bespeelt en het Asperger-syndroom heeft, en Charlotte "Charlie" Fien, met het syndroom van Down en autisme, is een meer dan treffend voorbeeld: hier is hun ongelooflijke verhaal.

via Amomama

Advertisement

Hello followers. For years we had been waiting for our big day to arrive and finally it has come. On 30 July 2022,...

Pubblicato da Charlotte & Riley Forever su Lunedì 1 agosto 2022

De twee zijn getrouwd sinds 30 juli 2022, maar hun verbintenis kwam op een onverwachte en onconventionele manier tot stand. Emlen werd verliefd op Fien na het zien van een video die hem diep raakte.

Terwijl hij door zijn tijdlijn op Facebook scrolde, stuitte Emlen op een video waarin een lieftallig meisje een inspirerende toespraak hield over het pleiten voor de rechten van mensen met een beperking. Hij zag haar schoonheid onmiddellijk en besloot de video op zijn profiel te delen. Al duurde het even voordat hij rechtstreeks met Fien begon te communiceren.

Emlen bekende dat hij zich lange tijd afvroeg of hij ooit een zielsverwant zou vinden en of hij de kans zou krijgen om kinderen te krijgen. Dat veranderde echter allemaal toen hij Fien leerde kennen. Na videochatten hebben ze elkaar eindelijk persoonlijk ontmoet en samen hadden ze een onvergetelijke week. Na die eerste week besloot Emlen naar Engeland te vliegen om nog een week bij Fien door te brengen. In de loop van de laatste dag verzamelde hij alle moed om haar een aanzoek te doen in de pub Drummond in Guilford.

Advertisement

Six months married and still going strong! All the following are photos from our honeymoon. A little late to talk about...

Pubblicato da Charlotte & Riley Forever su Lunedì 30 gennaio 2023

De twee zijn nu onafscheidelijk en zijn al van plan om in de nabije toekomst kinderen te krijgen. Ze hadden echter niet verwacht dat ze te maken zouden krijgen met publieke tegenstand over hun wens om een ​​gezin te stichten.

In een Facebook-bericht waarin ze hun volgers op de hoogte brachten van hun relatie na hun huwelijk vorig jaar, deelde Emlen het volgende bericht: "Het is belangrijk dat mensen met verschillende capaciteiten de kans krijgen om ouders te worden. We geloven hier sterk in. Sommigen betwijfelen of mensen met het Asperger-syndroom, autisme of het syndroom van Down kinderen kunnen opvoeden. Als paraprofessional educator besteed ik echter bijna 30 uur per week tijdens het schooljaar aan de praktische zorg voor een kind... en Charlotte heeft zelf ervaring met hen.”

De relatie van Fien en Emlen blijft over rozen gaan en samen bewijzen ze aan iedereen die aan hun capaciteiten twijfelt dat ze meer dan in staat zijn om elk doel dat ze zichzelf stellen te bereiken.

Advertisement