Hoeveel honden zie je? Het antwoord kan je je mentale leeftijd laten ontdekken

Janine image
door Janine

29 Juli 2023

Hoeveel honden zie je? Het antwoord kan je je mentale leeftijd laten ontdekken
Advertisement

De echte leeftijd is niet simpelweg wat ons wordt toegewezen op basis van onze levensjaren, maar eerder hoe we ons voelen en dit is enigszins het concept van individuele "mentale leeftijd", een intrigerend aspect van de menselijke psychologie. Ieder van ons heeft een innerlijke dimensie die aanzienlijk kan verschillen van onze chronologische leeftijd. Dit fascinerende idee is grondig onderzocht door Alfred Binet, een gewaardeerde Franse psycholoog, die zijn inspanningen heeft gewijd aan het ontwikkelen van een reeks tests om deze complexe dynamiek beter te onderzoeken en te begrijpen.

Het is precies in deze context dat we je uitnodigen om deel te nemen aan een van deze tests, een gelegenheid om te onderzoeken en te onthullen waar je brein staat in relatie tot je werkelijke leeftijd. Kijk goed naar onderstaande afbeelding en tel hoeveel honden je ziet. Kijk goed naar de afbeelding voordat je antwoord geeft, want je antwoord kan veel onthullen over je mentale leeftijd, die vaak verrassend verschilt van de chronologische leeftijd. Ben je klaar? Hieronder zetten we de verschillende casussen en de bijbehorende leeftijden op een rij.

via Namastest

Advertisement

Als je 4 honden hebt geïdentificeerd: Je hebt een psychologische leeftijd tussen de 20 en 25 jaar. Je geest is jong, fris en je hebt een persoonlijkheid die aandacht heeft voor esthetiek en kunst. Je houdt van eenvoud en wordt het liefst met rust gelaten.

Als je 5 honden hebt gezien: Met 5 honden ligt je mentale leeftijd ergens rond de 25-30. Onderscheidende kenmerken zijn transparantie, duidelijkheid en openhartigheid, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak.

Is geen van deze je antwoord? Maak je geen zorgen, want de opties eindigen hier niet.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Als je 6 honden op de foto hebt gespot: Als je 6 honden hebt gezien, dan ben je mentaal tussen de 30 en 40 jaar oud. Je bent volwassen, betrouwbaar, attent, voorzichtig en zoekt niet koste wat het kost aandacht, waarbij je situaties vermijdt die te riskant zijn.

Als je 7 honden hebt gevonden: in dit geval vertegenwoordig je de geïncarneerde naïviteit, met een mentale leeftijd tussen 10 en 20 jaar oud. Je bent open, vriendelijk, nuchter en houdt van gezelschap. Leve de eeuwige jeugd!

Hoeveel honden heb jij gezien? Komt het resultaat overeen met je leeftijd of was je verrast?

Advertisement