Ze bekritiseren haar omdat ze door middel van laser een vlek van het gezicht van haar zoon heeft verwijderd. "De reden is niet wat ze denken"

Janine image
door Janine

24 Juli 2023

Ze bekritiseren haar omdat ze door middel van laser een vlek van het gezicht van haar zoon heeft verwijderd. "De reden is niet wat ze denken"
Advertisement

Het verlangen naar een kind verenigt veel mensen en ouders worden, voor wie dat wil, is een unieke ervaring. De geneugten zijn eindeloos bij het opvoeden van een kind, maar dat geldt ook voor de verantwoordelijkheden, en alles onder controle houden zonder de angst om iets ​​fout te doen, is echt ingewikkeld. Wat je vooral wilt voor een kind, en dat weten we heel goed, is dat het gezond is en geen problemen heeft, maar het leven stelt ons voor veel min of meer moeilijke situaties.

Wat er met de moeder is gebeurd, die centraal staat in dit verhaal. Geconfronteerd met een gezondheidsprobleem met haar kind, nam de vrouw een beslissing die haar duur kwam te staan. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via Mirror

Advertisement

Brooke Atkins is een 33-jarige moeder die met haar gezin in de Gold Coast, in Queensland, Australië, woont. Zonder het te willen, is de vrouw zeer bekend geworden op internet vanwege een keuze voor haar tweede zoon Kingsley. Toen het jongetje werd geboren, merkten artsen en ouders meteen een donkere vlek op zijn gezicht op. Een hele grote vlek die de helft van zijn gezicht bedekte.

Het staat ook wel bekend als een wijnvlek. Een aandoening die pasgeboren baby's treft en die te wijten is aan een misvorming van de bloedvaten. Meestal niet verontrustend als het aanwezig is in bepaalde delen van het lichaam, maar dat kan het wel worden zodra het zich op het gezicht vormt, vooral rond de ogen. In dergelijke gevallen wordt de situatie ingewikkelder omdat de moedervlek een teken kan zijn van het Sturge-Weber syndroom, waarvoor de aanwezigheid van glaucoom wordt gevreesd.

Advertisement

Omdat ze niet wilden dat er nog meer neurologische en visuele complicaties zouden ontstaan ​​voor de kleine Kingsley, besloten moeder Brooke en vader Kewene Wallace in te grijpen en het met verschillende operaties te verwijderen. "Toen hij werd geboren, werden we doorverwezen naar de dermatologische en vasculaire afdeling van het Queensland Children's Hospital - zei de vrouw - waar ze het belang van laser in deze omstandigheden uitlegden. De behandelingen zijn niet bedoeld om de vlek te verwijderen, maar gewoon om de huid gezond te houden en verdere schade te voorkomen".

Zo begon de reis naar herstel van de kleine Kingsley, maar toen zijn moeder haar intenties kenbaar maakte, reageerden veel gebruikers niet goed. Ze vonden de keuze van de twee overdreven en zeiden dat ze tegen elke vorm van ingreep waren die, volgens hun standpunt, meer zou zijn gedaan uit een esthetische kwestie dan voor de gezondheid. Dat was niet het geval, en daarom was Brooke gekwetst toen ze al die beschuldigingen tegen haar las.

"Ik kreeg veel schuldgevoelens en de woorden van die mensen deden me twijfelen aan mijn keuze - bekende ze - ik wist dat het het juiste was om te doen, maar hun woorden bleven in mijn gedachten nagalmen".

Gelukkig waren er ook mensen die de redenen begrepen en het feit dat het geen kwestie van pure esthetiek was, die haar niet als een slechte moeder of zelfs als een "monster" beschouwden. "Jij bent de moeder en alleen jij weet wat het beste is voor je kind" - verklaarde iemand, die werd gevolgd door vele andere ondersteunende opmerkingen.

Zou jij in de plaats van deze vader en moeder op dezelfde manier hebben gehandeld als de artsen je hadden verteld dat dit de enige manier was om je kind te helpen?

Advertisement