Dit meisje leeft al jaren in een emmer: haar aandoening blijft een mysterie - BekijkDezeVideo.nl
x
Dit meisje leeft al jaren in een emmer:…
Hier volgen 7 goede redenen om azijn toe te voegen tijdens het wassen Gooi je watermeloenpitten altijd weg? Dan ben je je vast niet bewust van hun ongelooflijke eigenschappen!

Dit meisje leeft al jaren in een emmer: haar aandoening blijft een mysterie

26 Juli 2016 • Door Sarah Nichele
30.761
Advertisement

Sommige ziektes komen zo weinig voor onder de wereldbevolking, dat ze zeldzaam genoemd kunnen worden. In deze categorie valt een groot aantal aandoeningen. In de meeste van deze gevallen bestaat er geen genezing en wordt de familie gedwongen om zich aan te passen aan deze zeldzame aandoening en hun gewoonten aangrijpend te veranderen.

De gevolgen voor degene die aan een dergelijke aandoening lijdt, zijn vaak dramatisch. Rahma Haruna is een Nigeriaans meisje van 19 jaar oud, dat sinds ze 6 maanden oud is in een emmer leeft. 


Net als veel van haar leeftijdgenootjes is Rahma een goedlachs en vrolijk meisje, maar vanwege een onbekende aandoening is haar leven een stuk gecompliceerder. Toen ze 6 maanden oud was, stopte haar lichaam met zich ontwikkelen.

"Het begon allemaal toen ze moest gaan leren zitten en lopen. Ze had altijd koorts en pijn in haar buik. Op een gegeven moment kon ze haar lede maten niet meer gebruiken", zo vertelt haar moeder.

Advertisement

De familie van Rahma helpt haar met de dagelijkse activiteiten en vervoert haar daarbij in een kunststof emmer.

Er bestaat geen wetenschappelijke verklaring voor de toestand van het meisje, ondanks het feit dat haar familie veel geld heeft uitgegeven aan medisch onderzoek in de hoop op een verklaring en genezing van haar aandoening.

Haar vader heeft alles verkocht wat hij bezat om te kunnen voorzien in de verzorging van zijn dochter.

Advertisement

Sommige mensen in het dorp zijn ervan overtuigd dat haar misvorming het gevolg is van kwade geesten, maar gelukkig heeft haar familie haar altijd beschermd tegen deze mensen.

Met name haar jongere broertje is erg beschermend als het op kortzichtige mensen aankomt: hij neemt zijn zus altijd en overal met zich mee.

Advertisement

"Ik dank God voor alles wat ik kan doen", vertelt Rahma.

Ondanks de obstakels waar ze dagelijks mee te kampen heeft, is Rahma een hoopvol meisje met grote dromen: ze is van plan ooit haar eigen winkel te openen en er ontbreekt nooit een glimlach op haar gezicht!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt