Honderden vissen dood en talloze mensen vergiftigd: die is hoe de wateren rondom dit eiland zijn verontreingd - BekijkDezeVideo.nl
x
Honderden vissen dood en talloze mensen…
Haar baasje Hydraulische pers vs. een metalen bal. Wat er gebeurt is ABSURD!

Honderden vissen dood en talloze mensen vergiftigd: die is hoe de wateren rondom dit eiland zijn verontreingd

21 Oktober 2016 • Door Sarah Nichele
12.030
Advertisement

Via een Facebook-pagina werd kenbaar gemaakt wat er is gebeurd met de bewoners van het eiland Pag-asa in de Zuid-Chinese Zee en met de zeedieren die hier wonen: Chinese schepen zijn verantwoordelijk voor het opzettelijk uitroeien van de fauna en het vergiftigen van de bewoners van het eiland om politieke redenen.
Het doel is om de productiviteit van het eiland lam te leggen en om de bevolking te dwingen het eiland te verlaten en om dit doel te bereiken, werden er chemische stoffen in de wateren rondom het eiland vrijgelaten. De reden van deze meedogenloze actie? Volledige controle verkrijgen over het gebied en een militaire basis vestigen. 

Dit is een foto vanuit de lucht van het eiland: het eiland maakt onderdeel uit van de archipel van de Spratly-eilanden gelegen in de Zuid-Chinese Zee tussen de kust van Vietnam en de Filipijnen.

Het grondgebied behoort officieel tot de Filipijnen, maar Vietnam en China hebben zich hier altijd tegen verzet omdat het eiland dicht bij de grenzen van beide landen ligt. Pag-asa is het enige eiland van het geheel dat wordt bewoond door Filipijnen, die het gebied hebben bezet sinds 1970. Sindsdien is de politieke strijd om het gebied nooit gestopt. 

De stranden die zicht ooit uitstrekten als idyllische stranden aan een kristalheldere zee, zijn nu niet meer dan een kerkhof: er spoelen elke dag honderden zeedieren aan op het strand.

foto: Facebook

Het ecosysteem van het eiland en van het koraalrif dat zich op tientallen meters van het strand uitstrekt is totaal verwoest: door de afname in voedsel en economische hulpbronnen, kon de bevolking niet langer meer op het eiland blijven wonen.

Met het naar buiten komen van dit nieuws, ontstond er aanleiding tot talloze vragen over de terrotoriale geschillen die China voert met andere buurlanden en over de onmenselijke en roekeloze methoden die hierbij worden toegepast.

Hoe ver mag de machtshonger van een regering gaan? 

In de video kun je ien wat de gevolgen van deze politieke strijd is geweest voor de stranden van het eiland...

Pag-asa fish kill

Actual video of fisH kill in Pag-asa Island (SPRATLYS) Credits to the owner

Pubblicato da SAIL Sea Access by International Law su Sabato 30 aprile 2016
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt