De mieren bouwen een levende brug om het nest van een wesp aan te vallen: een ware demonstratie van vindingrijkheid - BekijkDezeVideo.nl
x
De mieren bouwen een levende brug om…
Het boze oog: de oude techniek waarmee onze grootmoeders negatieve energieën probeerden te herkennen 17 foto's van zeldzame tederheid die de prachtige vriendschap tussen kinderen en honden vertellen

De mieren bouwen een levende brug om het nest van een wesp aan te vallen: een ware demonstratie van vindingrijkheid

01 September 2018 • Door Janine
6.570
Advertisement

Onder de meest angstaanjagende dieren verwachten we niet mieren te vinden: bekend als extreem toegewijd in hun werk en in hun kleinheid ongelooflijk intelligente wezens, hebben ze geen klauwen of dodelijk gif die de meeste dieren hebben. Maar mieren kunnen een reëel gevaar zijn wanneer een hele kolonie volledig samenwerkt.

Wanneer men zegt 'eenheid maakt macht' geldt dat in het bijzonder voor hen: kijk eens naar deze video die laat zien hoe een kolonie mieren een levende brug bouwden om een wespennest aan te vallen.

Soldaten behoren tot de gevaarlijkste mieren, zowel voor hun prooi (kleine en middelgrote insecten) als voor de mens zelf. Wanneer het voedsel dat zich in de mierenhopen ophoopt begint af te nemen, vormt de kolonie soldaten een georganiseerde jachtexpeditie.

Ze bewegen zich in zeer lange rijen, een beetje zoals de falanxen van het oude leger, en beschermen de kolonie met het gebruik van een bijzonder agressieve beet. Legionaire mierenkolonies kunnen zelfs rekenen op 20 miljoen individuen.

Deze video, opgenomen in Brazilië, laat zien hoe soldatenmieren erin zijn geslaagd om een levende brug te bouwen (gemaakt van mieren zelf) om een onder een dak gebouwd wespennest te bereiken. Wespen zijn geen onmogelijke prooi voor mieren: door in een groep te handelen, wikkelen ze hun wespen volledig in om te voorkomen dat ze vliegen. De herhaalde beten doen dan de rest.

Een echte nachtmerriescène voor mensen met insectenfobie!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt