Koste wat het kost studeren: deze kinderen moeten ELKE DAG een bijzondere weg afleggen om naar school te kunnen! - BekijkDezeVideo.nl
x
Koste wat het kost studeren: deze kinderen…
Ze heeft haar vader 7 maanden niet gezien: als ze zijn naam hoort aangekondigd, raakt haar reactie je diep in het hart! Op dit metrostation van New York gebeurt er elke dag iets opmerkelijks: kijk goed naar de voorbijgangers!

Koste wat het kost studeren: deze kinderen moeten ELKE DAG een bijzondere weg afleggen om naar school te kunnen!

13 Oktober 2016 • Door Sarah Nichele
11.121
Advertisement

Ben je van mening dat sommige kinderen het hier zwaar te verduren hebben tijdens het naar school fietsen? Dan kunnen we je vertellen naar school gaan nog veel risicovoller kan zijn: er bestaan talloze voorbeelden wereldwijd in landen die minder geïndustrialiseerd zijn als ons land, waarbij kinderen elke dag ondenkbare routes moeten afleggen om hun school te bereiken.

De kinderen van een klein dorp in China moeten elke dag een berg beklimmen voor hun dagelijkse educatie: ze hangen daarbij 800 meter boven de grond, zonder geschikte klimuitrusting, en moeten een aantal twijfelachtige ladders beklimming om op tijd te komen voor de les. 

Het oude dorp Atule ten zuiden van Sichuan bestaat uit slechts 72 gezinnen die leven van de paprikateelt.

De inwoners hebben er op zich geen problemen mee dat ze zo geïsoleerd wonen, omdat de grond hier bijzonders vruchtbaar is voor het verbouwen van groente en fruit. Het enige probleem is dat de kinderen een bijna onmogelijke weg moeten afleggen om de dichstbijzijnde school net voorbij de bergen te kunnen bereiken.

De kinderen moeten ongeveer anderhalf uur lang touwladders en stukken berg beklimmen, zonder enige vorm van klimuitrusting.

Advertisement

Vanwege dit moeilijke traject heeft de school zijn schoolprogramma aangepast: als de kinderen zijn aangekomen bij school, blijven ze daar 14 dagen voordat ze weer terugkeren naar huis.

Als ze terugkeren naar hun dorp blijven ze daar 5 dage, om vervolgens opnieuw de berg te trotseren.

De Chinese fotograaf Chen Jie Li heeft één van de leerlingen gevolgd tijdens zijn avontuur: "Bij elke klim, is het alsof de dood mij bij mijn schouders grijpt", zo vertelt hij.

Er zijn 8 mensen omgekomen door een ongelukkige val tijdens het afleggen van dit gevaarlijke traject. Het laatste incident vond plaats in 2009.

De reportage van de fotograaf werd verspreid op het internet en veroorzaakte een schandaal: hoe kan de Chinese regering toestaan dat deze situatie wordt voortgezet zonder in te grijpen?

De kinderen van Atule zijn niet de enige kinderen die een gevaarlijke weg naar school moeten afleggen: ook in Indonesië en Nepal bijvoorbeeld zijn er kinderen die met gevaar voor eigen leven op zoek zijn naar educatie.  

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt