Na het zien van deze video denk je wel twee keer na voordat je het zwembad in duikt! - BekijkDezeVideo.nl
x
Na het zien van deze video denk je wel…
Ze werd in een verschrikkelijke toestand gevonden, maar 8 maanden later is ze onherkenbaar! Het paard betreedt de piste... als de doeken worden opgewaaid, zal je ademloos toekijken. Wow!

Na het zien van deze video denk je wel twee keer na voordat je het zwembad in duikt!

01 September 2016 • Door Sarah Nichele
23.924
Advertisement

De organisatie American Chemical Society heeft een video uitgebracht die antwoord geeft op de vraag die menigeen kind en volwassene bezighoudt: is het echt gevaarlijk om te plassen in het water?

Voor professionele zwemmers is het heel normaal om even een plasje te doen in het water tijdens de training... het chloor in het water maakt alles wel schoon. Maar is dit wel echt zo?

Urine reageert met chloor en andere desinfecterende producten die normaal gesproken worden gebruikt voor het elimineren van bacteriën in het zwembad.

De stoffen die worden geproduceerd als het gevolg van deze reactie zijn irriterend, met name een stof die trichlooramine wordt genoemd. 

De kenmerkende geur van zwembaden is mede te wijten aan deze stof, die tevens verantwoordelijk is voor rode ogen wanneer deze langdurig in contact komen met het water.

Trichlooramine ontstaat niet alleen bij contact met menselijke urine, maar ook met zonnebrandcrème, zweet en vuil.

De aanwezigheid van urine in het zwembad is onvermijdelijk, maar zolang het beperkt blijft, is er niet veel aan de hand...

Met deze video pleiten  we wel voor een schoner zwembad. Gebruik het zwembad niet als toilet! Dit is niet alleen beschaafd, maar ook van groot belang met het oog op hygiëne!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt