Hij brengt zand aan op een vel papier om een tekening te maken: als hij het zand afklopt, is de precisie van dit kunstwerk adembenemend! - BekijkDezeVideo.nl
x
Hij brengt zand aan op een vel papier…
Hier volgen 12 dingen die je kunt doen met een magnetron, waar je misschien nog niet van op de hoogte was! Ze knipt een vorm uit en plaats deze op haar mobiele telefoon: na een paar minuten zul je versteld staan!

Hij brengt zand aan op een vel papier om een tekening te maken: als hij het zand afklopt, is de precisie van dit kunstwerk adembenemend!

09 September 2016 • Door Sarah Nichele
7.943
Advertisement

Hij komt uit Duitsland en is pas 24 jaar oud, maar hij heeft al talloze exposities op zijn naam staan. Kunst is een roeping voor Tim Bengel ("van kinds af aan ben ik al nieuwsgierig naar kunst en dat is altijd zo gebleven") en één van de manieren waarop hij zich graag uitdrukt, is door portretten te maken hoofdzakelijk met gebruik van... zand! Het proces om één dergelijk kunstwerk te verwezenlijken, neemt soms maanden in beslag, en vereist een nauwkeurigheid en nauwgezetheid die je doet duizelen. Het resultaat is echter keer op keer verbazingwekkend!

Afbeeldingen: Tim Bengel

via: Daily Mail

De methode die Bengel gebruikt voor zijn kunstwerken bestaat uit het toe passen van een speciaal soort traag drogende lijm op een doek.

Vervolgens gebruikt hij zwart en wit zand en minuscule stukjes bladgoud om zijn ontwerp te schetsen op basis van een ontwerp die hij eerder heeft gemaakt.

Advertisement

Om de grove lijnen van zijn ontwerp te verwezenlijken, maakt hij gebruik van een mesje (scalpel) met een heel dun blad.

Het resultaat kan worden vergeleken met een foto!

Bekijk de video om te zien hoe Bengel te werk gaat en de manier waarop hij zijn kunstwerken onthult! 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt