Buschauffeur kent de route niet en verdwaalt: het was zijn eerste werkdag

Janine image
door Janine

31 Maart 2023

Buschauffeur kent de route niet en verdwaalt: het was zijn eerste werkdag
Advertisement

Een van de aspecten die het leven van vrijwel ons allemaal beïnvloedt, is dat van werk: vroeg of laat hebben we de behoefte of het genoegen om tijdens ons bestaan ​​een beroep uit te oefenen. En er is geen beroep dat niet zijn eerste werkdag heeft. Een bijzondere dag, voor sommigen ervaren als vermoeiend, voor anderen als een nieuw begin dat een frisse wind kan brengen.

Wat we natuurlijk allemaal hopen tijdens zo'n dag, is dat alles op de beste manier verloopt. Soms gebeurt echter precies het tegenovergestelde.

Wallpaperflare - Not the actual photo

Wallpaperflare - Not the actual photo

Angie Gomez vertelde dit unieke verhaal en nee, we vertellen meteen dat het niet haar eerste werkdag was. Het meisje zat in de bus die ze regelmatig neemt om zich te verplaatsen. Aanvankelijk leek er niets ongewoons te zijn aan wat haar typische routine was.

Maar toen begon ze iets vreemds op te merken: de straten, gebouwen en winkels die uit het raam tevoorschijn kwamen, waren niet zoals ze gewend was. Er was een algemeen gemompel onder de andere passagiers opgekomen en meer dan één begon zich met een verbijsterd gezicht iets af te vragen.

Er was absoluut iets mis, Angie en alle anderen waren niet op weg naar hun gebruikelijke bestemming, en daarom begonnen ze gealarmeerd te raken.

Advertisement
Spielvogel/Wikimedia Commons - CC0 1.0

Spielvogel/Wikimedia Commons - CC0 1.0

Uiteindelijk besloot één van de passagiers rechtstreeks met de chauffeur te praten om te proberen te begrijpen wat er aan de hand was en vooral waar ze heen gingen!

Maar tot ieders verbazing loste het antwoord van de man hun twijfels niet op, integendeel. "Ik denk dat ik verdwaald ben, ik heb geen idee waar we zijn." Het bleek dat het de eerste werkdag van die chauffeur was, dat hij de route van die lijnbus niet kende en dat hij daarom verdwaald was.

De passagiers, die de situatie onmiddellijk begrepen, besloten een heel vriendelijk gebaar naar de man te maken: ze werkten allemaal samen om hem de juiste informatie te geven over waar hij heen moest om de busroute te vinden. “Naar rechts, en dan linksaf", klonken de stemmen van vele onbekenden in koor, vastbesloten de man te helpen.

Niemand leek het de chauffeur kwalijk te nemen en mensen toonden medeleven met de man in moeilijkheden. Een mooi verhaal dat ons leert dat menselijkheid en samenwerking ons, in dit geval letterlijk, op het juiste pad kan brengen.

Advertisement