Hij werkt als autowasser om zijn studie voort te zetten: "Het is me gelukt om af te studeren in de techniek"

Janine image
door Janine

27 April 2023

Hij werkt als autowasser om zijn studie voort te zetten: "Het is me gelukt om af te studeren in de techniek"
Advertisement

Wie kent niet het gezegde "willen is kunnen”? Je hoort het vaak, wanneer iemand een belangrijke mijlpaal wil bereiken en besluit alles te geven om te krijgen wat hij wil. Helaas is het niet ongebruikelijk om obstakels tegen te komen die je kunnen ontmoedigen en demotiveren, maar het belangrijkste is om gefocust te blijven en je te blijven inzetten, zonder je door iets of iemand te laten beïnvloeden.

Een mooi voorbeeld hiervan is de jonge Luis Gerardo, uit Reynosa, in de staat Tamaulipas in Mexico. Luis droomde ervan om af te studeren, maar omdat hij niet genoeg geld had, ging hij werken als autowasser om zijn studie te bekostigen.

via Elcomercio

Advertisement

Hoy me considero prueba evidente de "cuando se quiere se puede" Soy el muchacho alegre que limpiaba vidrios en una...

Pubblicato da Luis Gerardo su Sabato 25 marzo 2023

Elke ochtend wijdde Luis zich aan het poetsen van de autoruiten bij een benzinestation en bij de nabije verkeerslichten. Hier was hij echter soms het voorwerp van beledigingen, maar ook van advies van onbekenden die de tijd namen om hem te helpen. Deze vriendelijke gebaren gaven hem het zelfvertrouwen om zijn reis voort te zetten, vooral omdat deze mensen onbevooroordeeld naar hem luisterden. Luis schreef zijn verhaal op Facebook: "Niet iedereen die een bescheiden baan heeft, doet dat uit wanhoop, onder hen zijn er ook mensen die vechten voor hun dromen en aspiraties", merkte hij op.

Na zijn afstuderen aan de Faculteit Ingenieurswetenschappen aan het Technologisch Instituut Cd. Vittoria, publiceerde Luis een bericht op Facebook waarin hij zijn succes aankondigde als een teken van dankbaarheid aan de mensen die hem tijdens zijn reis steunden. In de post toonde de man een foto van zijn diploma-uitreiking samen met een foto van zijn bescheiden baan: "Ik was vroeger glazenwasser en nu ben ik ingenieur geworden", schreef hij in het bijschrift.

Advertisement

#OrgulloÁguilaReal "Soy un limpia vidrios que se ha convertido en un ingeniero." Aguilar, L. (2023/03/24) La historia...

Pubblicato da TecNM Campus Cd. Victoria su Lunedì 27 marzo 2023

Voor Luis zou het behaalde resultaat niet mogelijk zijn geweest zonder constante inzet, het sparen van elke verdiende cent en studeren in zijn vrije tijd, maar hij wilde ook zijn familie, vrienden en gemeenschap onderstrepen en bedanken voor hun steun: "Jullie zijn allemaal fundamenteel geweest tijdens mijn reis," zei hij.

"Alles is mogelijk wanneer je het wilt: willen is kunnen”, concludeerde hij. Zijn verhaal kan iedereen inspireren die zijn dromen waar wil maken, en hij bewijst dat doorzettingsvermogen en vastberadenheid tot verbluffende resultaten kunnen leiden.

Advertisement