Hij speelt verstoppertje met vrienden: 6 dagen later werd hij gevonden in een container in een ander land

Janine image
door Janine

11 Februari 2023

Hij speelt verstoppertje met vrienden: 6 dagen later werd hij gevonden in een container in een ander land
Advertisement

Velen van ons hebben als kind wel eens in de nesten gezeten wanneer we met onze vrienden speelden: er zijn er die met de bal het raam van de buren aan diggelen gooiden, die te veel lawaai maakten tijdens de uren dat anderen een middagdutje deden, die "verkeerd mikten" terwijl ze met een waterballon gooiden, misschien een onbekende raakten, maar het verhaal dat we je gaan vertellen breekt elk record en heeft - gelukkig - een gelukkig einde.

Een jongen uit Bangladesh speelde verstoppertje met zijn vrienden toen hij in slaap viel in een zeecontainer en per ongeluk dagenlang onderweg was naar Maleisië, meer dan 3.500 kilometer van huis.

via Indiatimes

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Zoals zojuist vermeld, speelde de jonge Faheem - 15 jaar oud - verstoppertje met zijn vrienden in de haven van Chittagong toen hij besloot zich in een container te verstoppen, zonder dat hij wist dat hij erin opgesloten zou worden. Terwijl hij wachtte tot zijn vrienden hem vonden, viel de jongen in slaap en werd de container vervoerd op een commercieel schip, dat nog eens 1.337 containers aan boord had om naar Maleisië te worden verscheept.

Een akelig avontuur dat uit een eenvoudig spel was ontstaan: de jongen zat in totaal 6 dagen opgesloten in de container tot hij aankwam in de Maleisische haven van Klang. In deze zeer lange uren had hij geen toegang tot voedsel of water. Hij schreeuwde meerdere keren om hulp, maar niemand hoorde hem. Eenmaal aangemeerd in Maleisië, werden de arbeiders zich bewust van zijn aanwezigheid en waarschuwden de autoriteiten, die hem onmiddellijk te hulp snelden.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Uit voorlopig onderzoek is gebleken dat de jongen de container is binnengegaan, in slaap is gevallen en vervolgens hier is aangekomen", zei de Maleisische minister van Binnenlandse Zaken Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail.

De havenautoriteit van Klang heeft hem gered van het onder de vlag van de Marshalleilanden varende schip Integra. De tiener liep op eigen benen uit de container, maar was duidelijk erg verzwakt en uitgedroogd. Daarom werd hij direct op een brancard gelegd en naar een ziekenhuis in Kelang gestuurd. Na de juiste behandeling en herstel begonnen de autoriteiten onmiddellijk met de voorbereidingen voor de terugkeer van de jongen naar Bangladesh.

Een verhaal dat begon met een spel, op een gedurfde manier verder ging, maar gelukkig op de beste manier eindigde. We zijn er zeker van dat hij de volgende keer voorzichtiger zal zijn om niet in slaap te vallen op ongeschikte plaatsen.

Advertisement