Ze doucht om de 3 weken en wast haar haar bijna nooit: "Het kan me niet schelen wat mensen denken"

Janine image
door Janine

08 Mei 2023

Ze doucht om de 3 weken en wast haar haar bijna nooit: "Het kan me niet schelen wat mensen denken"
Advertisement

Het hebben van gewoontes die onze dagen markeren, is ieders voorrecht. Dit kan gaan over werk, het schoonmaken van het huis, interpersoonlijke relaties en natuurlijk ook onze verzorging. Ieder van ons kiest ervoor om een ​​paar minuten of uren van onze dag te besteden aan het nemen van een warm bad, of zelfs om naar de schoonheidsspecialiste te gaan of een lekkere massage te krijgen. Afhankelijk van hun noden en beschikbare tijd kiezen mannen en vrouwen voor een bepaalde weg.

Er zijn "voor de hand liggende" dingen die iedereen elke dag doet en die niet zijn voorbehouden aan bepaalde momenten van ontspanning. Douchen is er een van, net als je haren wassen met shampoo en het goed reinigen van de hoofdhuid, zodat het haar comfortabel zit en niet vettig is. Niet iedereen is het echter eens met veelvuldig wassen en de vrouw waarover we je gaan vertellen is er een van.

via The Sun

Advertisement

Clare Sandiford, 52 jaar, uit Formby, Merseyside, Verenigd Koninkrijk, heeft besloten haar persoonlijke verzorgingsroutine te veranderen en heeft ervoor gekozen om minder vaak te douchen en haar haar te wassen dan voorheen. Ze is moeder van een tiener, en werkt als ondersteuner in de geestelijke gezondheidszorg en wilde praten over waarom ze deze keuze heeft gemaakt.

De vrouw bekende dat het allemaal begon in een periode waarin ze zich bijzonder lui voelde: "Vroeger waste ik mijn haar om de twee dagen - zei ze - dat was inmiddels een vaste gewoonte en ik was altijd bang dat ze na die tijd te vettig zouden kunnen zijn in de ogen van anderen. Ik wilde niet dat ze me zouden veroordelen en ik ging jarenlang met dezelfde frequentie door - ging ze verder - Toen realiseerde ik me dat ik het niet wilde blijven doen en langzaam verlengde ik de tijden".

Advertisement
Clare Sandiford/Facebook

Clare Sandiford/Facebook

Van drie keer per week schakelde ze over op minder vaak wassen totdat haar hoofdhuid eraan gewend was en ze het zelfs enkele weken of hele maanden niet wast. Clare zei hoe moeilijk het in het begin was om het kapsel en het vettige effect dat haar haar had te beheersen, maar het ging steeds beter.

"Ik maak me geen zorgen om anderen: ik werk vanuit huis en niemand kan me zien, behalve in de supermarkt, maar ik maak me niet al te veel zorgen - zei ze - Mijn haar is nog nooit zo gezond geweest, om nog maar te zwijgen van het feit dat de besparing van water en zeep aanzienlijk is en dat mijn financiën er veel van hebben geprofiteerd."

Clare Sandiford/Facebook

Clare Sandiford/Facebook

Haar keuze heeft voor wat twijfels en kritiek gezorgd, maar Clare is niet bereid om voor andere mensen te veranderen.

Vind je het een goede gewoonte of is het beter om je haar vaker te reinigen?

Advertisement