Grootouders weigeren gratis op hun kleinkind te passen

Janine image
door Janine

04 November 2023

Grootouders weigeren gratis op hun kleinkind te passen
Advertisement

Grootouder zijn is een buitengewone ervaring die een onbeschrijfelijke vreugde schenkt. Het zorgen voor kleinkinderen is een wederzijds geschenk van liefde en genegenheid. De voldoening die je krijgt door hun glimlach te zien, hun gelach te horen en deel te nemen aan hun eerste keren is van onschatbare waarde. Het delen van ervaringen en het overdragen van waarden aan nieuwe generaties zijn waardevol voor de toekomst van het gezin. Het is echter niet altijd “gratis”: dit werd ontdekt door een stel nieuwe ouders die het internet om advies vroegen om te begrijpen hoe ze met een gezinsdilemma konden omgaan.

via Mouthsofmums

Advertisement

De kwestie...

De kwestie...

Pexels - Not the Actual Photo

Vóór hun rol als ouders had het echtpaar een belangrijke beslissing genomen over de keuze van hun huis na het huwelijk. Ze hadden verschillende aspecten overwogen, zoals de gemeenschap, het gebied en het schooldistrict, maar vooral de locatie. Nabijheid met de ouders van de vrouw was essentieel, omdat ze wisten dat ze hun hulp nodig zouden hebben als oppassers, omdat ze de dichtstbijzijnde grootouders waren. De ouders van de vader woonden enkele uren verderop, wat niet ideaal was om regelmatig op te passen.

Advertisement

Een mooie taak

Een mooie taak

Pexels - Not the Actual Photo

De vader legde uit dat zijn 67-jarige schoonmoeder met pensioen ging, net toen zij een baby verwachtten, dus het leek erop dat alles geregeld was. De 67-jarige schoonvader stelde echter enkele voorwaarden aan de opvang van de baby. De man hield van verantwoordelijkheid en financiële zekerheid.

"Hij is altijd heel voorzichtig geweest met zijn financiën en heeft nooit onthuld hoeveel hij verdiende, maar hij is welgesteld. In het verleden had hij mijn vrouw financieel geholpen om een ​​deel van haar studiekosten te betalen en een auto te kopen, zolang zij maar de kosten van verzekering, benzine, enz. voor haar rekening nam. Elke keer dat we het over oppassen hadden, waren mijn schoonouders enthousiast, want dan konden ze hun kleinkind elke dag zien”, legde de kersverse vader uit.

Verzoek om geld in ruil voor hulp voor hun kleinzoon...

Verzoek om geld in ruil voor hulp voor hun kleinzoon...

Pexels - Not the Actual Photo

Toen het zwangerschaps- en vaderschapsverlof echter eindigde en de vader weer aan het werk ging, begon de schoonvader een vergoeding te eisen voor het oppassen. Omdat hij het niet gratis wilde doen, begon hij de prijzen van kinderopvang te vergelijken en stelde hij een bedrag van $400 per week voor oppassen en $100 voor de weekenden voor.

"We waren geschokt. We dachten dat het op dat moment beter zou zijn om onze zoon naar de crèche te brengen, zonder heen en weer te hoeven gaan", aldus de nieuwe vader, die uitlegde dat ze bereid waren te betalen en in alles te voorzien wat nodig was, maar ze werden boos over het bedrag en de vraag om betaling.

“We zijn niet rijk, maar we verdienen genoeg om comfortabel te leven”, voegde hij eraan toe. Veel gebruikers waren het met de schoonvader eens en beweerden dat de rol van grootouder niet noodzakelijkerwijs die van babysitter is, terwijl anderen de schoonfamilie beschuldigden van hebzucht. Wat vind jij?

Advertisement