Ze verkopen alles en verhuizen naar Bali: “de huur kost slechts £166 per maand, echt een koopje"

Janine image
door Janine

10 Augustus 2023

Ze verkopen alles en verhuizen naar Bali: “de huur kost slechts £166 per maand, echt een koopje"
Advertisement

Leven om te werken of werken om te leven? Een existentiële vraag die velen zich stellen, maar die niet eenvoudig te beantwoorden is. We houden allemaal van zorgeloosheid, maar het leven heeft veel verplichtingen en werken is een must om in je levensonderhoud te kunnen voorzien. Het lijkt bijna alsof er geen uitweg is en dat men niets anders kan doen dan lichaam en ziel aan het werk wijden en al het andere verwaarlozen, maar dat is niet zo. Je leeft maar één keer en dat moet ten volle worden geleefd.

Iets wat heel duidelijk lijkt te zijn voor de hoofdrolspelers van dit verhaal. Een stel dat het zat was om hoe hun leven ging, besloot het roer volledig om te gooien, onder andere door een enorme som geld te besparen. Laten we kennis met ze maken.

via Mirror

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Matt Dearing en Carlie Donnelley, respectievelijk 36 en 35 jaar oud, hebben altijd in Manchester, Verenigd Koninkrijk gewoond. Hier werkten ze allebei en leidden ze een heel normaal leven, vol verplichtingen en uitgaven. Lange tijd gingen ze door zonder te klagen, maar toen voelden ze dat er iets niet klopte en namen ze een drastische beslissing.

"Ik bracht heel weinig tijd door met mijn kinderen, ongeveer een uurtje 's avonds - vertelde Matt - dit komt omdat ik zeven dagen per week werkte en zelfs tien uur lang onafgebroken en dat werd uitputtend. Het was een constante opeenvolging van rekeningen en andere uitgaven, ik was het zat, dus begon ik wat onderzoek te doen - vervolgde hij - We gingen twee keer per jaar naar Spanje en we droomden ervan in een meer natuurlijke omgeinvg te leven, dus zeiden we tegen elkaar dat het tijd was voor een verandering".

Advertisement

This sounds very tempting 🌞 Matt Dearing, 36, and his partner, Carlie Donnelley, 35, sold their home and possessions...

Pubblicato da The Star, Sheffield su Mercoledì 2 agosto 2023

De beslissing werd genomen. Mama, papa en drie kinderen Lincoln, 7, Delilah, 4 en Adelaide 1, verkochten wat ze in Engeland hadden en namen een enkele reis naar Bali. Blijkbaar de beste keuze.

"We hebben een ongelooflijke deal gesloten - vervolgde Matt - we geven slechts £2.000 per jaar uit aan het huis dat we hebben gehuurd. Hierdoor konden we een enorm stuk land kopen voor slechts £100.000, waar we besloten om twee villa's met verschillende kamers te bouwen. Bovendien voelen we ons vrij, de mensen zijn geweldig, ik breng veel meer tijd door met mijn gezin en we leven niet om te werken, maar we hebben ons evenwicht bereikt - vervolgde hij - en we besloten het nu te doen omdat onze kinderen nog klein zijn en ze geen erg sterke banden hadden opgebouwd die ze te veel zouden hebben gemist. Hier hebben ze vriendschap gesloten met andere kinderen en zijn ze gelukkig."

Ook zijn partner Carlie zei zeer tevreden te zijn: "Het is allemaal heel spannend, we zijn buiten, we genieten meer van Mark en het is een compleet nieuw leven".

Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Hun droom lijkt dan ook werkelijkheid te worden: eerst werkte Matt 10 uur per dag om een ​​bepaalde levensstandaard te behouden, dat lukte hem, maar met veel opofferingen. Na het vertrek werd hij echter herboren en kon hij niet alleen meer van zijn vrouw en kinderen genieten, maar hij bespaarde ook veel geld door slechts £166 per maand aan huur uit te geven, hij was in staat om te investeren in de bouw van twee villa's, waarvan ze er één willen verkopen om andere te kunnen bouwen, enzovoort, waardoor hun eigen vermogen toeneemt. Het enige nadeel van deze idyllische situatie is de afstand van hun dierbaren, daarom willen ze ze allemaal dichterbij brengen.

Hun verhaal doet de ronde op internet en de familie deelt elk moment van hun nieuwe leven op Bali om anderen te inspireren hetzelfde te doen. Misschien zijn er velen die het willen doen, maar niet de moed hebben: zou jij hun zelfde keuze maken?

Zou je ooit in staat zijn om zoiets te doen om je dagelijkse leven volledig te veranderen? Zou je dat willen?

Advertisement