"Ik zal de rekening nooit delen met een man en ik zal je vertellen waarom"

Janine image
door Janine

09 Augustus 2023

"Ik zal de rekening nooit delen met een man en ik zal je vertellen waarom"
Advertisement

Nieuwe mensen ontmoeten, op zoek gaan naar de juiste persoon om het leven mee te delen en socializen in het algemeen is iets wat we allemaal doen. Iedereen doet het op zijn eigen manier, maar elk individu heeft de behoefte om te anderen om te gaan en zich ermee te confronteren, op elk niveau. Het zit in de menselijke dynamiek en we kunnen niet zonder, maar er zijn dingen die volgens sommige mensen nooit, maar dan ook nooit gedaan moeten worden.

Als je bijvoorbeeld uitgaat met iemand om wie je geeft, wie betaalt dan de rekening: de man of de vrouw? De protagonist heeft er zeer duidelijke ideeën over en heeft deze op sociale netwerken gedeeld, wat tot een verhitte discussie leidde.

via Daily Mail

Ella Freimann is 24 jaar oud en is een life coach en influencer uit New York, VS. Beroemd geworden door haar werk, zorgde de jonge vrouw voor opschudding toen ze beweerde dat ze nooit de leiding zou nemen over het betalen van de helft van de rekening tijdens een afspraakje met een man. Een uitspraak die nieuwsgierigheid, interesse, verontwaardiging en zelfs goedkeuring opwekte. Tegenstrijdige reacties dus, vooral vanwege de redenen die ze gaf met betrekking tot haar verklaring.

Velen hebben haar een "geldwolf” genoemd, en hoewel ze het niet leuk vond, voelde ze zich niet bijzonder gekwetst, aangezien ze ervan overtuigd is dat ze dat niet is en ze legde uit waarom.

Advertisement

"Een man die verwacht de rekening te delen, is een persoon die de inspanningen en tijd niet waardeert die een vrouw besteedt aan haar voorbereiding om hem te plezieren - verklaarde ze - daarom zal een avond nooit 50/50 verdelen, ik zou een verkeerd idee van mezelf geven”.

Als een man in het begin niet vrijgevig is, is hij blijkbaar geen man die het waard is om mee uit te gaan. Ze is hiervan overtuigd en heeft andere vrouwen gemotiveerd om zich net als zij te gedragen. Ze stelt dat het vrouwelijke geslacht onmisbaar is en dat een man niet zonder kan, dit geeft mensen een waarde die op de een of andere manier moet worden "uitgebuit".

"We verbeteren het leven van mannen, het heeft geen zin om het te ontkennen, daarom moeten we ons bewust worden van onze waarde en verwachten dat het wordt gewaardeerd - zei ze - we weten wat we kunnen geven in een relatie, waarom zouden we niet eisen om erkend te worden? Daarom verwacht ik dat als ik met iemand uitga, hij in ieder geval voor het avondeten betaalt”.

Ze heeft meerdere keren uitgelegd waar deze gedachte van haar vandaan komt. Uit het voorbeeld van haar ouders, uit hun relatie waarin de verdeling tussen man en vrouw heel duidelijk was en uit haar directe ervaring. De jonge vrouw heeft namelijk al een tijdje een stabiele relatie en zei dat ze deze trucs altijd in de praktijk heeft gebracht, wat betekent dat het werkt en zijn vruchten afwerpt. En als je bedenkt dat ze werkt als life coach en dat ze veel vrouwen heeft geholpen om succesvol te zijn in relaties met mannen, wordt alles nog overtuigender.

Maar weten we zeker dat het voldoende is om de rekening niet met een man te delen om te begrijpen of hij echt de juiste persoon is?

Advertisement