Veganistische vrouw weigert luizen bij haar dochter te verwijderen: “Ik respecteer alle levende wezens”

Janine image
door Janine

10 Augustus 2023

Veganistische vrouw weigert luizen bij haar dochter te verwijderen: “Ik respecteer alle levende wezens”
Advertisement

Er zijn morele principes die we ons hele leven cultiveren: een gevoel van rechtvaardigheid en eerlijkheid, het verlangen om anderen goed te doen, enzovoort. Of zo zou het moeten zijn. Hoe dan ook, als we ouders worden, verandert ook onze kijk op onze wereld een beetje: voor een wezen zorgen, het opvoeden, grootbrengen en liefhebben verbreedt ongetwijfeld onze "horizon". Dit betekent niet dat je je identiteit moet opgeven om te proberen het een nieuwe vorm te geven, maar een klein compromis met jezelf - voor het welzijn van je nakomelingen - kan soms nodig zijn.

De moeder, hoofdpersoon van dit verhaal, denkt er niet zo over: haar levensfilosofie gaat voor alles. Laten we samen de details van dit vreemde verhaal ontdekken.

via Ustimespost

Advertisement
Freepik - Not the actual photo

Freepik - Not the actual photo

Het begon allemaal toen twee moeders, buren, zoals gewoonlijk hun meisjes samen lieten spelen. Een van de twee kleintjes leek echter iets vreemds te hebben: heel vaak stak ze haar handen in haar haar en krabde ze hardnekkig aan de hoofdhuid.

Dus controleerde de andere moeder het speelkameraadje van haar 7-jarige dochter. Het probleem was duidelijk en alarmerend: de beste vriendin van haar dochter had luizen.

Ze besloot het aan de moeder van het meisje te vertellen, maar het antwoord van de vrouw verbijsterde haar: "Ja, ik weet dat ze ze heeft, maar dat is prima".

Advertisement
Aditya Suseno/Wikimedia - Not the actual photo

Aditya Suseno/Wikimedia - Not the actual photo

De andere moeder die die woorden hoorde, was perplex en probeerde dieper in te gaan op de vraag: "Ik ben veganist en veganisten nemen geen leven van een levend wezen, daarom ben ik niet van plan de luizen te verwijderen: in het haar van mijn dochter hebben ze de kans om te gedijen", had de vrouw zonder blikken of blozen onthuld.

Daarom had ze verbijsterd het 7-jarige meisje mee naar huis genomen en ging toen online naar een bekend forum om te vragen of het gedrag van die moeder "normaal" was. Gebruikers reageerden er al snel op.

"Het is duidelijk belachelijk: dit zijn parasieten die onze gezondheid schaden en dit alleen zou meer dan genoeg moeten zijn om ze te elimineren", schreef iemand; "Ik beschouw luizen niet eens als levende wezens die het vermelden waard zijn," merkte een ander op; "Ik weet eerlijk gezegd niet eens of luizen levende wezens zijn, maar we hebben zeker het recht om onszelf te verdedigen!", begon weer een ander. Wat vind jij ervan?

Advertisement