Test jezelf met deze uitdagende quiz: verplaats een enkele lucifer om een ​​perfect kwadraat te krijgen

Janine image
door Janine

13 Augustus 2023

Test jezelf met deze uitdagende quiz: verplaats een enkele lucifer om een ​​perfect kwadraat te krijgen
Advertisement

Soms is niet alles wat het lijkt, niet alleen optische illusies kunnen onze geest bedriegen. In feite hebben sommige spellen, een beetje zoals bepaalde raadsels, een zeer "buitengewone" resolutie.

Om de oplossing van dit raadsel te vinden, moet je buiten de gebaande paden denken, gebruik maken van wat "lateraal denken" wordt genoemd. Dit type spel is bijzonder uitdagend omdat het veel vindingrijkheid vereist, maar de voldoening van het vinden van het juiste antwoord is van onschatbare waarde. Gaat het je lukken?

via Fresherslive

Advertisement

Logisch raadsel

Logisch raadsel

PIX1861/Pixabay

Voor liefhebbers is zo'n uitdaging een echt "pareltje", je moet al je scherpzinnigheid gebruiken om de oplossing te kunnen vinden. Deze puzzel lijkt op het eerste gezicht misschien onmogelijk, maar er is een manier om hem op te lossen.

In de afbeelding die de puzzel in kwestie weergeeft, hebben we een driehoekig figuur dat uitsluitend uit 3 lucifers bestaat. Het is jouw taak om een ​​perfect kwadraat te krijgen door slechts één van de stokjes te verplaatsen.

Kleine aanwijzing: naast het zorgvuldig observeren van de lucifers, zul je ook de woorden van de titel zelf zorgvuldig moeten bestuderen, dus neem de tijd en denk rustig na. Er is geen tijdslimiet voor dit raadsel: redeneren is belangrijker dan pogingen doen.

Advertisement

Oplossing van het raadsel

Oplossing van het raadsel

Hoewel dit spel niet bedoeld is om het IQ te meten van degenen die deze test doen, moeten we bekennen dat alleen de best getrainde mensen kunnen slagen in deze kleine ondernemingf. Als je echter goed was in het begrijpen van de eerste aanwijzing, heb je misschien ontdekt hoe je dit spel moet benaderen.

Als je een stap verwijderd was van de oplossing, maar het je gewoon niet gelukt is, dan is hier de laatste aanwijzing: wiskunde is de juiste sleutel tot het oplossen van deze puzzel. Als je wilt, neem dan nog even de tijd om na te denken.

We zijn aangekomen bij de uitleg van het spel: de enige juiste keuze was om een ​​lucifer te verplaatsen om het cijfer "4" samen te stellen. Natuurlijk hebben we dan geen vierkant afgebeeld. In ieder geval niet fysiek: de truc was om te begrijpen dat het vierkant "mentaal" moest zijn, dat wil zeggen, het was nodig om te denken dat het getal vier het kwadraat van twee is.

Dit komt omdat in de wiskunde een "perfect kwadraat" wordt gedefinieerd als een geheel getal dat kan worden uitgedrukt als het kwadraat van een ander getal; in eenvoudige bewoordingen een getal waarvan de vierkantswortel een geheel getal is. Soms moet je niet alleen stil staan ​​bij wat voor je ligt, maar werk je met logica door "op meerdere niveaus" te denken. Begreep je hoe je de puzzel moest oplossen?

Advertisement