Man maakt flinke ruzie met zijn vriendin: hij wil niet dat ze hun dochter Pools leert

Janine image
door Janine

17 Augustus 2023

Man maakt flinke ruzie met zijn vriendin: hij wil niet dat ze hun dochter Pools leert
Advertisement

In een paar is het onvermijdelijk om ruzie te maken, zo lijkt het. Een uitwisseling van meningen, een confrontatie is essentieel voor de groei van een relatie, maar soms eindigt het juist in ruzie.

Dit komt vaak voort uit misverstanden of een gebrek aan communicatie. Maar niet in dit geval: de man in dit verhaal had zijn voorkeuren goed uitgelegd aan zijn vriendin. Ze negeerde echter opzettelijk zijn woorden, maar niet lichtvaardig: achter haar beslissing schuilt een diepgewortelde motivatie. Wat te doen als je moet kiezen tussen twee "stukjes van je hart"? Laten we samen uitzoeken wat er is gebeurd.

via Reddit

Freepik - Not the actual photo

Freepik - Not the actual photo

Het hele verhaal werd verteld door het meisje, de vriendin in kwestie: ze ging naar een bekend online forum op zoek naar advies en om erachter te komen of ze op de juiste manier had gehandeld of niet.

Dit is de situatie: zij, 21, heeft een relatie met haar vriend, 26, en ze hebben een dochter van 13 maanden oud. De twee zijn nu ongeveer 3 jaar samen en hun relatie is stabiel en gelukkig. Met name één discussie veroorzaakt enige wrijving tussen hen: de moeder van het meisje wil haar haar moedertaal, Pools, leren.

Haar vriend heeft haar echter meer dan eens gevraagd het niet te doen. Dus toen hij haar weer "betrapte" om haar een paar woorden in die vreemde taal te leren, werd hij woedend: hij had haar al uitgelegd waarom hij het er niet mee eens was.

Advertisement
Freepik - Not the actual photo

Freepik - Not the actual photo

"Het is een taal die weinig gesproken wordt, het leren zou haar op geen enkele manier helpen en bovendien irriteert het idee dat jullie twee met elkaar kunnen praten zonder dat ik er iets van kan verstaan: ik zou me buitengesloten voelen, het zou frustrerend zijn”, zei hij tegen haar betreft de kwestie. Ze was het ermee eens geweest dat haar eerste gesproken taal niet zo wijdverbreid was als bijvoorbeeld Spaans of Frans, maar stiekem was ze haar voornemen blijven uitvoeren.

Toen ze werd “ontdekt”, begonnen ze hier onvermijdelijk weer over te discussiëren, wat heftige emoties opwekte. De jonge vrouw verklaart nu dat ze zich erg schuldig voelt over haar manier van doen... het is echter belangrijk voor haar dat haar dochter een deel van haar cultuur kent en ze bekende ook dat ze zich gekwetst voelde door de woorden van haar partner.

"Het feit dat hij niets om mijn taal geeft, maakt me erg verdrietig. Hij is nooit geïnteresseerd geweest in dit aspect, ook al heb ik hem duidelijk gemaakt dat ik het zeer op prijs zou stellen als hij dat wel zou doen", schrijft zijn vriendin nadat ze alle feiten heeft verteld. Wie heeft er volgens jou gelijk in het licht van deze gebeurtenissen?

Advertisement