Opgeroepen voor de rechtbank als jurylid, kwam deze moeder met alle 4 de kinderen opdagen (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

01 Oktober 2023

Opgeroepen voor de rechtbank als jurylid, kwam deze moeder met alle 4 de kinderen opdagen (+ VIDEO)
Advertisement

Voor je gezin zorgen en tegelijkertijd werken is niet eenvoudig. We weten heel goed hoe dagelijkse taken ons altijd het gevoel geven dat we tijdgebrek hebben en dat het erg ingewikkeld kan zijn om elk dagelijks aspect op de best mogelijke manier te beheren. Om deze reden komt het vaak voor dat zij zich tot grootouders wenden om op hun kinderen te passen, of de hulp van een oppas inroepen als ze nog niet naar school hoeven. Maar als het niet op deze manier kan worden opgelost, wat kun je dan doen om met een werkverplichting om te gaan?

De moeder die centraal staat in dit verhaal is een voorbeeld van hoe je soms niet veel kunt doen om situaties op te lossen en dat je compromissen moet sluiten. Laten we eens kijken wat er is gebeurd.

via Scow Family

Advertisement

Hoe ga je om met kinderen en dagelijkse verplichtingen?

Hoe ga je om met kinderen en dagelijkse verplichtingen?

torreyscow/Instagram

Torrey Scow woont in Utah, Verenigde Staten, is huisvrouw en moeder van vier kinderen: een drieling, Lexi, Zoey en Lincoln van een paar maanden oud, en een schattig meisje van vier, Emrie. De vrouw zorgde voor opschudding omdat ze sprak over een bijzonder chaotische dag in het gezin. In een video die zowel op sociale media als op YouTube is gepubliceerd, waar ze het kanaal Scow Family beheert, liet deze moeder een van de vele momenten zien die ze ervaart met haar vier kinderen.

Op een dag werd ze bijvoorbeeld door de rechtbank van haar stad opgeroepen om als jurylid deel te nemen aan een hoorzitting. In de staat Utah is het niet mogelijk om te weigeren zitting te nemen in de jury, en slechts heel weinig mensen zijn daarvoor, om gegronde redenen, vrijgesteld. De burgerplicht van de inwoners is zodanig dat als iemand niet komt opdagen, hij of zij zelfs een boete kan krijgen.

“De eerste keer dat ze contact met mij opnamen – zei de vrouw – heb ik een mail gestuurd waarin ik zei dat ik dat niet kon vanwege mijn vier kinderen. Ik heb ook een foto gestuurd om duidelijk te maken dat ik niet loog en bij die gelegenheid werd ik uit mijn functie verwijderd." De oproep kwam echter een tweede keer.

Advertisement

Een nieuwe oproep in de rechtbank…

Een nieuwe oproep in de rechtbank…

torreyscow/Instagram

In het tweede geval had Torrey geen nee kunnen zeggen. Haar man Kory kon geen vrij krijgen op zijn werk, de grootouders waren niet beschikbaar en ze kon geen oppas vinden: wat te doen? Ze bedacht om haar kinderen dan maar mee te nemen. Ze kon hen natuurlijk niet alleen laten, dus verscheen ze met allemaal in de rechtszaal, in de hoop de rechter tot medeleven te bewegen en naar huis te kunnen terugkeren. Dit was niet het geval.

Toen ze met haar kinderen in de rechtszaal arriveerde, nam de vrouw deel aan de jury, maar zoals verwacht droegen de kinderen zeker niet bij aan de sereniteit van de situatie. "In eerste instantie waren ze rustig: ze hadden hun tussendoortjes en zaten lekker in de kinderwagen, maar toen begonnen ze onrustig te raken - zei moeder Torrey - ze wilden spelen, uitstappen en wat rondlopen en begonnen rond te dwalen".

Op een gegeven moment begon een van de drieling te schreeuwen, waarbij de anderen ook betrokken raakten. Een bewaker begreep de situatie, pakte een mand met spelletjes en probeerde te helpen, maar de spanning voor de vrouw was hoog en ondanks alles vertelde niemand haar dat ze de aula mocht verlaten.

Een eindeloze dag

Een moeilijke dag die pas eindigde na drie lange uren en die de gemoedsrust van de vrouw op de proef stelde. Op sommige momenten voelde ze zich ook schuldig omdat ze geen oplossing had kunnen vinden, maar de vele gebruikers die haar verhaal lazen kozen haar kant. "Je bent een geweldige moeder" was de opmerking die het meest werd geschreven door mensen, die haar inzet niet alleen waardeerden bij het respecteren van haar plicht als burger, maar ook bij het feit dat ze daarin slaagde terwijl ze moeder bleef.

Soms hebben we de neiging om ten onrechte de lasten te onderschatten die elke ouder en werknemer heeft, maar we mogen nooit vergeten dat er veel offers moeten worden gebracht om door te kunnen gaan, zonder iets op te geven.

Wat vind je van dit verhaal: is jou ooit iets dergelijks overkomen?

Advertisement