"Ik ben onlangs bevallen van mijn 16e kind en ben nu alweer zwanger van nummer 17: ik kan niet wachten tot het er is"

Janine image
door Janine

29 Oktober 2023

"Ik ben onlangs bevallen van mijn 16e kind en ben nu alweer zwanger van nummer 17: ik kan niet wachten tot het er is"
Advertisement

De keuze om een ​​kind te krijgen wordt door velen gedeeld. Veel paren die al jaren van elkaar houden, getrouwd of niet, dromen ervan hun gezin uit te breiden en kinderen te krijgen, maar voordat je deze beslissing daadwerkelijk neemt, moet je er goed over nadenken en niet alleen de emotionele aspecten overwegen, maar ook de praktische. Het opvoeden van één of meerdere kinderen is bepaald niet eenvoudig en, we moeten toegeven, ook economisch gezien een verantwoordelijkheid, maar het is een van de mooiste dingen die je kunnen overkomen en geeft enorme vreugde.

Er zijn ook mensen die, zonder zich al te veel problemen te maken, een project voortzetten dat al sinds mensenheugenis bestaat, namelijk het hebben van een heel, heel groot gezin. De vrouw over wie we je nu gaan vertellen, is een duidelijk voorbeeld van wat we zojuist hebben gezegd.

Advertisement

Een groot gezin

Een groot gezin

Real Mom Real Solutions/Youtube screenshot

Als we over grote families horen, denken we meestal aan gezinnen die uit maximaal drie, vier, vijf of zes kinderen bestaan, maar in werkelijkheid zijn er echtparen die besluiten om er nog veel meer te krijgen, zich bewust van de inspanning, maar die zo veel vreugde halen die de kleintjes kunnen geven. Nancy, een moeder uit de Verenigde Staten, besloot een sociaal kanaal te creëren om over haar geluk en de avonturen die ze met haar “bende” maakte te praten, te documenteren en te delen.

Zij en haar man hebben een gezin met zestien kinderen gesticht en de zeventiende, een jongetje, is onderweg. Kort na de geboorte van hun laatste kind besloot het stel dat dit niet genoeg was en willen ze hun gezin laten groeien. "Soms vragen ze me waarom ik ervoor heb gekozen er zoveel te hebben - verklaarde Nancy - maar waarom zou ik ze niet willen hebben?"

Advertisement

Een droom die werkelijkheid is geworden

Een droom die werkelijkheid is geworden

Real Mom Real Solutions/Youtube screenshot

Het komt natuurlijk niet elke dag voor dat je zulke grote gezinnen tegenkomt, hoewel het uit de reacties op de video's van de vrouw blijkt dat dit helemaal niet zeldzaam lijkt te zijn. Zij en haar man hebben ongetwijfeld een moedige keuze gemaakt, maar ze zijn steeds gelukkiger: “als ik naar mijn laatste kind kijk denk ik dat hij mooi en lief is en dat ik er graag nog één zou willen – bekende ze – ik zou geen leven zonder hen willen. Het zijn er veel, ze zijn allemaal verschillend, ze hebben hun eigen karakters en ik vind het leuk om met elk van hen om te gaan. Ze zijn een enorme vreugde”.

En geef haar eens ongelijk. Kinderen hebben dit effect en ook als ze ouder zijn, zullen ze nooit stoppen met het schenken van geluk en voldoening.

Een prachtige groep mensen die elkaar steunen

Het hebben van zo'n groot gezin is geen vanzelfsprekendheid, maar het is fijn om te weten dat je bij meer mensen terecht kunt om vreugde en pijn te delen, of zelfs gewoon om te praten. Een groot gezin is een groep verenigde mensen die elkaar aanmoedigen, bijstaan ​​en helpen. Naarmate ze ouder worden, zijn kinderen niet alleen gezelschap, maar ook mensen op wie we kunnen vertrouwen en die, ondanks het verstrijken van de jaren, het leven van hun ouders altijd op een unieke en fantastische manier zullen blijven vullen.

Heb je weleens iemand ontmoet die veel kinderen had, of zou je zelf een groot gezin willen? Wat vind je van grote gezinnen?

Advertisement