Arts keert na 5 jaar terug naar het terrein dat zijn eigendom is: hij vindt er een huis gebouwd van immense waarde

Janine image
door Janine

15 Augustus 2023

Arts keert na 5 jaar terug naar het terrein dat zijn eigendom is: hij vindt er een huis gebouwd van immense waarde
Advertisement

Een huis, een dak boven het hoofd, zijn een bron van zekerheid en stabiliteit: het vertegenwoordigt ongetwijfeld een bezit van grote waarde. Het bezit van een woning vermijdt het verminderen van geld dat toe te schrijven is aan de betaling van een huur of een hypotheek. Een huis is essentieel voor vrijwel elk individu, vooral als hij van plan is een gezin te stichten.

Het is dus duidelijk hoe belangrijk het is om zo'n eigendom te bezitten. Maar zelfs het bezitten van land is geen banale zaak: het kan gebruikt worden voor verschillende winstgevende doeleinden en/of om er een huis, je "eigen nest" op te bouwen. Het probleem in het verhaal dat we je gaan vertellen, was niet zozeer het hebben van een huis. Het was eerder er één vinden waarvan je zeker wist dat je hem niet had gekocht!

via Washingtonpost

Advertisement

Dr. Daniel Kenigsberg, 70 jaar, bevond zich in een bijzondere en onaangename situatie. Een meer unieke dan zeldzame episode die hem compleet van zijn stuk bracht: hij werd zich bewust van de aanwezigheid van een majestueuze woning die precies op zijn land was gebouwd. Zonder dat hij het wist natuurlijk. Maar laten we bij het begin beginnen.

Dr. Kenisberg komt oorspronkelijk uit Connecticut en bracht hier zijn hele jeugd en adolescentie door: hij verhuisde ver weg van zijn familie (en van het oude huis dat voorheen aanwezig was) om de faculteit geneeskunde aan het New York Medical College te kunnen volgen. Na het voltooien van zijn opleiding verhuisde hij vervolgens naar Maryland en uiteindelijk naar Setauket, New York, samen met zijn vrouw.

Later, jaren later, stierf de moeder van de man en erfde hij het land en het ouderlijk huis waar hij was opgegroeid. Hij had al snel besloten het huis te verkopen, maar hij had het stuk grond gehouden met de gedachte dat hij het op zijn beurt aan zijn nakomelingen kon nalaten. Maar zijn plannen pakten heel anders uit dan hij zich had voorgesteld.

Advertisement
Daniel Kenigsberg/Linkedin

Daniel Kenigsberg/Linkedin

Jarenlang had de arts regelmatig de eigendomsbelasting voor dat land betaald en had hij verschillende aanbiedingen gekregen om het te verkopen, maar hij had ze allemaal afgewezen. Toch kocht een bedrijf uit Connecticut dat eigendom voor ongeveer $350.000 en dat alles met de grootst mogelijke transparantie en legaliteit. Of tenminste, dat dachten ze.

Het lijkt er namelijk op dat iemand deed alsof hij Dr. Kenisberg was, alleen om dat land te kunnen verkopen en het geld te innen! De echte dokter ontdekte de schandalige gebeurtenis bij puur toeval: op een ochtend had een oude klasgenoot van de man contact met hem opgenomen en hem verteld dat een jeugdvriend van hen ziek was en deskundig advies nodig had. Toevallig had de vriend die contact met hem had opgenomen tijdens hun telefoontje het gehad over het nieuwe huis dat werd gebouwd op het land waar Daniel was opgegroeid. Maar deze laatste was van niets van dien aard op de hoogte.

Dus ging Kenisber naar de plek gegaan om zijn gemeenschappelijke vriend te bezoeken en ging toen naar zijn landgoed. Geschrokken had hij met eigen ogen kunnen zien dat waar hij planten en bomen had achtergelaten nu een imposant huis van drie verdiepingen stond. Samen met zijn advocaat had hij onderzoek gedaan naar de vermoedelijke frauduleuze actie die tegen hem en het aankoopbureau had plaatsgevonden.

Er is een rechtszaak aangespannen waarin wordt gevraagd om het gebouw van $1,4 miljoen te verwijderen en te vervangen door planten en bomen die er eerder stonden. Wat vind je van dit ongelooflijke verhaal?

Advertisement